Ε.ΛΙΜ.Ε:. Εγκαίνια νέων γραφείων και Συνεδρίαση της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος

Ε.ΛΙΜ.Ε:. Εγκαίνια νέων γραφείων και Συνεδρίαση της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης  της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος

Την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024, στον Πειραιά, τελέστηκαν τα εγκαίνια των νέων γραφείων της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (Ε.ΛΙΜ.Ε.), και πραγματοποιήθηκε το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο για το έτος 2024, υπό την προεδρία του Προέδρου της Ένωσης, κ. Αθανάσιου Λιάγκου, καθώς και η ετήσια Γενική Συνέλευση τω...

O.Λ.Η. Α.Ε:. "Ο ΟΛΗ αγκαλιάζει με αγάπη, στοργή, σεβασμό και φροντίδα τα παιδιά των Παιδικών Χωριών SOS"

O.Λ.Η. Α.Ε:. "Ο ΟΛΗ αγκαλιάζει με αγάπη, στοργή, σεβασμό  και φροντίδα τα παιδιά των Παιδικών Χωριών SOS"

Χαρούμενα πρόσωπα και παιδικά χαμόγελα, πλημμύρισαν νωρίς το πρωί του Σαββάτου 24 Φεβρουαρίου 2024 τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου και έδωσαν την πιο αισιόδοξη και χαρούμενη νότα στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΟΛΗ. Τα φιλοξενούμενα παιδιά των Παιδικών Χωριών SOS, διαφόρων ηλικιών, συνοδευόμενα από το...

ΟΛΠ Α.Ε.: Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας (MoU) με το Λιμάνι της Γκουανγκτζόου

February 26, 2024. In a special ceremony hosted at its premises, PPA S.A. entered a partnership with the Port of Guangzhou in China, ranking among the top 10 largest commercial ports globally. The MoU was signed by the Deputy CEO of PPA S.A. Mr. Panagiotis Tsonis and the Deputy General Manager at Gu...

Ο.Λ.Ε. Α.Ε.: Άσκηση αντιμετώπισης ρύπανσης της θάλασσας «ΒΑΚΧΥΛΟΣ Ι»

Την 19η Φεβρουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε επιτυχώς άσκηση θαλάσσιας ρύπανσης στη περιοχή Βλύχα Ελευσίνας υπό την ονομασία «ΒΑΚΧΥΛΟΣ Ι 2024».

O.Λ.Η. Α.Ε:. Επίσκεψη του Πρέσβη της Ν. Κορέας στον Ο.Λ.Η. Α.Ε

Επίσημη επίσκεψη στον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου πραγματοποίησε για δεύτερη φορά την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023, ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Κορέας στην Ελλάδα Jung Il LEE, συνοδευόμενος από την 2η Γραμματέα της Πρεσβείας κ. Jayoung Lee.

Τον Πρέσβη υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του ΟΛΗ κ. Ιωάννης Βαρδαβάς και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗ κ. Μηνάς Παπαδάκης.

Κατά τη συνάντηση ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Λ.Η κ. Μηνάς Παπαδάκης καλωσόρισε τον Πρέσβη της Δημοκρατίας της Κορέας, αναφέροντας ότι αυτή η επίσκεψη αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης του 2021, κατά την οποία είχε δοθεί η υπόσχεση διατήρησης ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας προσβλέποντας σε μελλοντική, κοινά επωφελή συνεργασία.

Ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Κορέας στην Ελλάδα Jung Il LEE εξέφρασε την χαρά και την τιμή να επισκέπτεται το νησί μας, τονίζοντας ότι οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και της Δημοκρατίας της Κορέας βασίζονται σε κοινές αρχές και αξίες, είναι εγκάρδιες και παραδοσιακά φιλικές, με ισχυρούς ιστορικούς δεσμούς λόγω της συμμετοχής του Ελληνικού Εκστρατευτικού Σώματος στον πόλεμο της Κορέας 1950-1953.

Και οι δύο χώρες συνεχίζουν να αναβαθμίζουν τη σχέση τους αποβλέποντας στην ανάπτυξη μας σταθερά εξελισσόμενης αμοιβαία επωφελούς και πολυεπίπεδης συνεργασίας όπως στον τομέα της ναυτιλίας, της καινοτομίας, της υψηλής τεχνολογίας και της πράσινης ανάπτυξης.

Τόνισε ότι στην Δημοκρατία της Κορέας απασχολούνται Έλληνες σε νοτιοκορεατικά ναυπηγεία, ενώ διαβιοί μια δυναμική Κοινότητα Ελλήνων επαγγελματιών, στελεχών μεγάλων εταιρειών, επιστημονικού διδακτικού προσωπικού και εισαγωγέων ελληνικών προϊόντων. Προς τούτο συνετέλεσε η αεροπορική σύνδεση (γίνονται προσπάθειες για απευθείας σύνδεση), που διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των χωρών μας τόνισε ο Πρεσβευτής της Δημοκρατίας της Κορέας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Μηνάς Παπαδάκης, στην εξέλιξη της συζήτησης επεσήμανε την πρόοδο στον τομέα της τεχνολογίας, που αποτελεί σταθερό άξονα της φιλοσοφίας της Κορέας, με την ανάπτυξη νέων τεχνολογικών τάσεων και την ενσωμάτωσή τους στην παραγωγική διαδικασία και με την καινοτομία να αποτελεί ένθερμο υποστηρικτή και αναπόσπαστο συνοδοιπόρο των τεχνολογικών εξελίξεων εντός και εκτός συνόρων. Ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον τομέα της ενεργειακής υποστήριξης της εμπορικής και επιβατικής κίνησης και των πλωτών μέσων, καθώς και ο σεβασμός στο περιβάλλον.

Ο Κορεάτης Πρέσβης με τον άκρατο ενθουσιασμό για την Κρήτη, δήλωσε σε αρκετά σημεία της συζήτησης τον θαυμασμό του για τον Μινωϊκό Πολιτισμό, την Ιστορία, την Κρητική διατροφή, την αρχέγονη φιλοξενία των Κρητών, ενώ αρκετές ήταν οι στιγμές που αναφέρθηκε για την σύσφιξη των σχέσεων Κρήτης και Κορέας που πρέπει να ενισχυθούν σε πολιτιστικό, τουριστικό αλλά και οικονομικό επίπεδο. Τέλος αναφέρθηκε στην υποψηφιότητα της Μπουσάν να φιλοξενήσει την Διεθνή Έκθεση 2030 World Expo.

Η συνάντηση έκλεισε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων εν μέσω θερμών ευχαριστιών και με την υπόσχεση για διαχρονική φιλία μεταξύ των δύο χωρών.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΗ ΑΕ