ΟΛΠ Α.Ε.: Δύο βραβεία για τη συμβολή της Εταιρείας στην ελληνική οικονομία

Δύο βραβεία για τη συμβολή της Εταιρείας στην ελληνική οικονομία. Πρωταγωνιστής του κλάδου Οργανισμοί Λιμένων και Greek Business Champion

O.Λ.Η. Α.Ε.: Με επιτυχία η Παρουσίαση Μελέτης του Κέντρου Ερευνών του Πανεπιστημίου Πειραιώς για τον Κοινωνικό & Οικονομικό Αντίκτυπο της Κρουαζιέρας στο Ηράκλειο

Η Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, πραγματοποίησε Εκδήλωση-Ημερίδα την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024, στην αίθουσα συνεδρίων του ξενοδοχείου Μέγαρον στο Ηράκλειο, όπου παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα των μελετών του Κέντρου Ερευνών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, με κύρια σημεία παρουσίασης την ανάλυ...

O.Λ.Λ. Α.Ε.: "ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΛΙΜΕΝΟΣ ΛΑΥΡΙΟΥ Α.Ε".

Σε μια χρονιά σταθμό για τον Ο.Λ.Λ.Α.Ε., δεδομένου ότι το 2024 χαρακτηρίζεται από την έναρξη της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης, η οικονομική πορεία του λιμένος παρουσιάζεται εξαιρετική. Για το πρώτο εξάμηνο του 2024, τα έσοδα του Ο.Λ.Λ.Α.Ε. υπερβαίνουν τους στόχους του εγκεκριμένου προϋπολογισμού κατά...

Ο.Λ.Β. Α.Ε.: Στέφανος Γκίκας σε συνέδριο του ΟΛΒ “Μέσα στο 2024 θα έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και θα έχουμε ανάδοχο για τα έργα στο λιμάνι”

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024, συνέδριο του Οργανισμού Λιμένος Βόλου με θέμα «Η Πυξίδα του Οργανισμού Λιμένος Βόλου για την επόμενη μέρα: Πράσινη μετάβαση, Ψηφιοποίηση και Ανάπτυξη – Βελτίωση Υποδομών» παρουσία εταίρων κι ενδιαφερομένων μερών (Υπουργείων, δημοσίων κι...

Ο.Λ.Ε. Α.Ε:. Εκπαιδευτική επίσκεψη φοιτητών DEREE-The American College of Greece στον Λιμένα Ελευσίνας αναδεικνύει το ενδιαφέρον της νέας γενιάς για την Γαλάζια Οικονομία

Το ενδιαφέρον της νέας γενιάς για την Γαλάζια Οικονομία και ειδικότερα για τους Λιμένες και τις προοπτικές απασχόλησης στον τομέα της Ναυτιλίας, αναδείχθηκε κατά την εκπαιδευτική επίσκεψη που πραγματοποίησαν φοιτητές του τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών του DEREE – The American College of Greece, συνοδευόμενοι από την καθηγήτρια τους Δρ. Κέλλυ Γερακούδη, στον κεντρικό εμπορικό Λιμένα Ελευσίνας.

Κατά την επίσκεψη τους στον Οργανισμό Λιμένος Ελευσίνας (Ο.Λ.Ε.) ΑΕ, οι φοιτητές ενημερώθηκαν αναλυτικά από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Ο.Λ.Ε. ΑΕ, κ. Απόστολο Καμαρινάκη, για την λειτουργία του Λιμένα Ελευσίνας στην διακίνηση χύδην φορτίου, καθώς και για τον κομβικό του ρόλο στην αλυσίδα των συνδυασμένων εμπορευματικών μεταφορών.

“Αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα για τον Λιμένα Ελευσίνας η εγγύτητά του με το εθνικό οδικό δίκτυο και η σχεδιαζόμενο σύνδεση του αφενός με το Θριάσιο πεδίο όπου δημιουργείται το μεγαλύτερο logistics park της χώρας και αφετέρου με το τρένο” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καμαρινάκης. Επίσης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Λ.Ε. ΑΕ αναφέρθηκε στο μέλλον του Λιμένα Ελευσίνας και στα μεγάλα έργα που σχεδιάζονται σύμφωνα με το νέο, υπό εκπόνηση, μάστερ πλαν, υπογραμμίζοντας ότι στόχος είναι να αξιοποιηθούν όλες οι υπάρχουσες λιμενικές υποδομές, ώστε να αναπτυχθεί περαιτέρω η εμπορική δυναμική του λιμένα και να αναδειχθούν προοπτικές για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής.

Το ενδιαφέρον των φοιτητών προκάλεσαν θέματα προστασίας θαλάσσιου περιβάλλοντος, και ιδιαίτερα το έργο του Ο.Λ.Ε. ΑΕ αναφορικά με τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για την επίτευξη της οριστικής απομάκρυνσης 18 ναυαγίων και επικίνδυνων πλοίων από τον κόλπο της Ελευσίνας.

Στην συνέχεια, στελέχη των Λιμενικών Υπηρεσιών του Οργανισμού, ενημέρωσαν τους φοιτητές για τεχνικά θέματα σχετικά με την συνδεσιμότητα μεταξύ λιμένα- πλοίου κατά την φορτοεκφόρτωση, τις διαδικασίες επιθεωρήσεων, την διαχείριση αποβλήτων πλοίων, το σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση περιστατικού θαλάσσιας ρύπανσης στον κόλπο της Ελευσίνας, τις σύγχρονες προκλήσεις της Ναυτιλίας όπως η απανθρακοποίηση και η ενεργειακή αναβάθμιση των λιμένων, καθώς και οι επαγγελματικές ευκαιρίες που προσφέρει ο τομέας της Ναυτιλίας.

Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φορτοεκφορτωτών Λιμένα Ελευσίνας, κ. Άγγελος Κυρατζής, επεσήμανε την συμβολή των λιμενεργατών στο δύσκολο έργο της φορτοεκφόρτωσης χύδην φορτίου, τονίζοντας ότι από τον Λιμένα Ελευσίνας διακινούνται οι πρώτες ύλες για την βαριά βιομηχανία. Από την πλευρά τους, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ελευσίνας αναφέρθηκαν στην επιχειρησιακή αντιμετώπιση περιστατικών θαλάσσιας ρύπανσης.

Ακολούθησε κύκλος συζήτησης με ερωτήσεις των φοιτητών στις οποίες απάντησαν οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες του Ο.Λ.Ε. ΑΕ.

Ο Οργανισμός Λιμένος Ελευσίνας ΑΕ ενθαρρύνει και υποστηρίζει ανάλογες επισκέψεις από εκπαιδευτικούς φορείς που προάγουν θεωρητικές και πρακτικές πτυχές της σύγχρονής ναυτικής εκπαίδευσης.

Ακτή Μιαούλη 33 Πειραιάς, Τ.Κ. 18535