Ο.Λ.Β. Α.Ε.: Συνάντηση του Διευθύνοντος Συμβούλου Σωκράτη Αναγνώστου με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας

Ο.Λ.Β. Α.Ε.:  Συνάντηση του Διευθύνοντος Συμβούλου Σωκράτη Αναγνώστου με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Δημήτρη Κουρέτα και την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων κ. Άννα Μαρία Παπαδημητρίου, πραγματοποίησε τη Μ. Πέμπτη 2 Μαΐου 2024 ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου κ. Σωκράτης Αναγνώστου.

O.Λ.Η. Α.Ε.: Στατιστικά κρουαζιέρας α΄ τετραμήνου 2024

O.Λ.Η. Α.Ε.: Στατιστικά κρουαζιέρας α΄ τετραμήνου 2024

Με 30% αύξηση στην επιβατική κίνηση στο α’ τετράμηνο 2024 και τρία κρουαζιερόπλοια την 30/04/2024, αποχαιρέτησε ο Απρίλιος το λιμάνι Ηρακλείου.

Ο.Λ.Ε. Α.Ε.: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Πρώτων Βοηθειών από τον ΟΛΕ

Ο.Λ.Ε. Α.Ε.: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Πρώτων Βοηθειών από τον ΟΛΕ

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Πρώτων Βοηθειών, ειδικά προσαρμοσμένο για τους εργαζόμενους στον Λιμένα Ελευσίνας, διοργάνωσε ο Οργανισμός Λιμένος Ελευσίνας (Ο.Λ.Ε.) ΑΕ, στον συνεδριακό χώρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ελευσίνας-Δυτικής Αττικής (Ε.Κ.Ε.Δ.Δ.Α.), την Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024. Η δράση υλοπο...

Ο.Λ.Β. Α.Ε:. Στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας Κωστής Χατζηδάκης

Ο.Λ.Β. Α.Ε:.  Στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας Κωστής Χατζηδάκης

Στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου, βρέθηκαν το Σάββατο 27 Απριλίου 2024, ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας κι Οικονομικών κ. Κωστής Χατζηδάκης και ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος. Ο υπουργός συνοδευόμενος από τους Βουλευτές του Νομού και συνεργάτες του, συζήτησαν με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο...

Ο.Λ.ΠΑ. ΑΕ:. Το λιμάνι της Πάτρας αξιοποιεί την Τεχνητή νοημοσύνη και γίνεται απόλυτα προσβάσιμο σε τυφλούς!

Tο λιμάνι της Πάτρας θα αποτελεί σύντομα το πρώτο λιμάνι της χώρας, που θα είναι απόλυτα τεχνολογικά προσβάσιμο σε άτομα με δυσκολία στην όραση. Θα έχει την δυνατότητα ένας τυφλός επιβάτης, αξιοποιώντας την τεχνολογία και χωρίς την ανάγκη συνοδού, να μπορεί να επιβιβαστεί και να αποβιβαστεί από ένα πλοίο και να περιηγηθεί απρόσκοπτα σε όλες τις υπηρεσίες του λιμένα.

Η Pop2See είναι μία καινοτόμα τεχνολογική πρωτοβουλία, με έντονο κοινωνικό προσανατολισμό, αφοσιωμένη στη βελτίωση της ζωής ανθρώπων με αναπηρία όρασης. Χρησιμοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ), η ομάδα δημιουργεί και αναπτύσσει τεχνολογικές λύσεις που στοχεύουν στην καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρία όρασης, παρέχοντας τους αυτονομία και ιδιωτικότητα.

Ο Οργανισμός Λιμένος Πατρών Α.Ε. είχε στηρίξει το Pop2See το 2022, όταν η ομάδα λειτουργούσε ως μαθητική ομάδα ρομποτικής. Σε εκείνη την περίοδο, συμμετείχαν επιτυχώς σε διεθνείς διαγωνισμούς όπως στον 33ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Νέων Επιστημόνων στη Λάιντεν της Ολλανδίας και την Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής (WRO) στο Ντορτμουντ της Γερμανίας, όπου κατέκτησαν το αργυρό μετάλλιο.

Σήμερα, προχωρούν ένα ακόμη επίπεδο τη συνεργασία τους και όχι μόνο στηρίζουν έμπρακτα την τυφλή κοινότητα, αλλά επιταχύνουν τη μετατροπή του λιμανιού της Πάτρας σε ένα «έξυπνο» και προσβάσιμο σε τυφλούς επιβατικό κέντρο για την διεθνή κι εγχώρια ακτοπλοΐα.

 

 

(Στη φωτό (Αρ->Δεξιά) η Αλίκη Ράγκου, ο Παναγιώτης Γ. Αναστασόπουλος και ο Σπύρος Τσουκαλάς)

 

Read 70 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς