Ε.ΛΙΜ.Ε:. Εγκαίνια νέων γραφείων και Συνεδρίαση της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος

Ε.ΛΙΜ.Ε:. Εγκαίνια νέων γραφείων και Συνεδρίαση της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης  της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος

Την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024, στον Πειραιά, τελέστηκαν τα εγκαίνια των νέων γραφείων της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (Ε.ΛΙΜ.Ε.), και πραγματοποιήθηκε το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο για το έτος 2024, υπό την προεδρία του Προέδρου της Ένωσης, κ. Αθανάσιου Λιάγκου, καθώς και η ετήσια Γενική Συνέλευση τω...

O.Λ.Η. Α.Ε:. "Ο ΟΛΗ αγκαλιάζει με αγάπη, στοργή, σεβασμό και φροντίδα τα παιδιά των Παιδικών Χωριών SOS"

O.Λ.Η. Α.Ε:. "Ο ΟΛΗ αγκαλιάζει με αγάπη, στοργή, σεβασμό  και φροντίδα τα παιδιά των Παιδικών Χωριών SOS"

Χαρούμενα πρόσωπα και παιδικά χαμόγελα, πλημμύρισαν νωρίς το πρωί του Σαββάτου 24 Φεβρουαρίου 2024 τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου και έδωσαν την πιο αισιόδοξη και χαρούμενη νότα στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΟΛΗ. Τα φιλοξενούμενα παιδιά των Παιδικών Χωριών SOS, διαφόρων ηλικιών, συνοδευόμενα από το...

ΟΛΠ Α.Ε.: Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας (MoU) με το Λιμάνι της Γκουανγκτζόου

ΟΛΠ Α.Ε.: Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας (MoU) με το Λιμάνι της Γκουανγκτζόου

February 26, 2024. In a special ceremony hosted at its premises, PPA S.A. entered a partnership with the Port of Guangzhou in China, ranking among the top 10 largest commercial ports globally. The MoU was signed by the Deputy CEO of PPA S.A. Mr. Panagiotis Tsonis and the Deputy General Manager at Gu...

Ο.Λ.Ε. Α.Ε.: Άσκηση αντιμετώπισης ρύπανσης της θάλασσας «ΒΑΚΧΥΛΟΣ Ι»

Ο.Λ.Ε. Α.Ε.: Άσκηση αντιμετώπισης ρύπανσης της θάλασσας «ΒΑΚΧΥΛΟΣ Ι»

Την 19η Φεβρουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε επιτυχώς άσκηση θαλάσσιας ρύπανσης στη περιοχή Βλύχα Ελευσίνας υπό την ονομασία «ΒΑΚΧΥΛΟΣ Ι 2024».

Ο.Λ.ΠΑ. ΑΕ:. Το λιμάνι της Πάτρας αξιοποιεί την Τεχνητή νοημοσύνη και γίνεται απόλυτα προσβάσιμο σε τυφλούς!

Tο λιμάνι της Πάτρας θα αποτελεί σύντομα το πρώτο λιμάνι της χώρας, που θα είναι απόλυτα τεχνολογικά προσβάσιμο σε άτομα με δυσκολία στην όραση. Θα έχει την δυνατότητα ένας τυφλός επιβάτης, αξιοποιώντας την τεχνολογία και χωρίς την ανάγκη συνοδού, να μπορεί να επιβιβαστεί και να αποβιβαστεί από ένα πλοίο και να περιηγηθεί απρόσκοπτα σε όλες τις υπηρεσίες του λιμένα.

Η Pop2See είναι μία καινοτόμα τεχνολογική πρωτοβουλία, με έντονο κοινωνικό προσανατολισμό, αφοσιωμένη στη βελτίωση της ζωής ανθρώπων με αναπηρία όρασης. Χρησιμοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ), η ομάδα δημιουργεί και αναπτύσσει τεχνολογικές λύσεις που στοχεύουν στην καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρία όρασης, παρέχοντας τους αυτονομία και ιδιωτικότητα.

Ο Οργανισμός Λιμένος Πατρών Α.Ε. είχε στηρίξει το Pop2See το 2022, όταν η ομάδα λειτουργούσε ως μαθητική ομάδα ρομποτικής. Σε εκείνη την περίοδο, συμμετείχαν επιτυχώς σε διεθνείς διαγωνισμούς όπως στον 33ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Νέων Επιστημόνων στη Λάιντεν της Ολλανδίας και την Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής (WRO) στο Ντορτμουντ της Γερμανίας, όπου κατέκτησαν το αργυρό μετάλλιο.

Σήμερα, προχωρούν ένα ακόμη επίπεδο τη συνεργασία τους και όχι μόνο στηρίζουν έμπρακτα την τυφλή κοινότητα, αλλά επιταχύνουν τη μετατροπή του λιμανιού της Πάτρας σε ένα «έξυπνο» και προσβάσιμο σε τυφλούς επιβατικό κέντρο για την διεθνή κι εγχώρια ακτοπλοΐα.

 

 

(Στη φωτό (Αρ->Δεξιά) η Αλίκη Ράγκου, ο Παναγιώτης Γ. Αναστασόπουλος και ο Σπύρος Τσουκαλάς)

 

Read 35 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς