Ο.Λ.ΠΑ. ΑΕ:. Εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας 2024 του Οργανισμού Λιμένος Πατρών

Ο.Λ.ΠΑ. ΑΕ:. Εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας 2024 του Οργανισμού Λιμένος Πατρών

Σε κλίμα χαράς, παρουσία εκλεκτών προσκεκλημένων, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της κοπής της βασιλόπιτας του Οργανισμού Λιμένος Πατρών Αν. Εταιρεία (Ο.Λ.ΠΑ. Α.Ε.) για το έτος 2024, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Οργανισμού στο Νότιο Λιμένα Πατρών, την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024. Την πίτα ευλόγησε ο Π...

ΟΛΠ Α.Ε.: Επιτυχής ολοκλήρωση του ευρωπαϊκού έργου CIPORT στις Βρυξέλλες

ΟΛΠ Α.Ε.: Επιτυχής ολοκλήρωση του ευρωπαϊκού έργου  CIPORT στις Βρυξέλλες

29 Φεβρουαρίου 2024. Mε ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Κεντρικό Κτήριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Berlaymont), η καταληκτική εκδήλωση για το ευρωπαϊκό έργο «CIPORΤ-Cold Ironing in the Port of Piraeus – Taking the final step», μετά και την ολοκλήρωσή του στα τέλη Φεβρουαρίου 2024. Το σημαντικ...

ΟΛΘ Α.Ε.: " Επίσκεψη εκπροσώπων του Γραφείου του Πρωθυπουργού στην ΟΛΘ Α.Ε"

ΟΛΘ Α.Ε.: " Επίσκεψη εκπροσώπων του Γραφείου του Πρωθυπουργού στην ΟΛΘ Α.Ε"

Την ΟΛΘ Α.Ε. επισκέφθηκαν σήμερα ο Διευθυντής του Πρωθυπουργού στη Βουλή και Επικεφαλής Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μιχαήλ Μπεκίρης και ο Συντονιστής Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Ιωάννης Παπαγεωργίου. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Εκτελεστικός Πρόεδρος Δ.Σ. της ΟΛΘ Α.Ε., Θ...

Ε.ΛΙΜ.Ε:. Εγκαίνια νέων γραφείων και Συνεδρίαση της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος

Ε.ΛΙΜ.Ε:. Εγκαίνια νέων γραφείων και Συνεδρίαση της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης  της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος

Την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024, στον Πειραιά, τελέστηκαν τα εγκαίνια των νέων γραφείων της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (Ε.ΛΙΜ.Ε.), και πραγματοποιήθηκε το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο για το έτος 2024, υπό την προεδρία του Προέδρου της Ένωσης, κ. Αθανάσιου Λιάγκου, καθώς και η ετήσια Γενική Συνέλευση τω...

Ο.Λ.Β. Α.Ε:. Κοπή πίτας του Οργανισμού Λιμένος Βόλου

Σε μία όμορφη ατμόσφαιρα διοίκηση κι εργαζόμενοι του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, έκοψαν τη Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024, την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους.

Την πίτα ευλόγησε ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Θεόδωρος Μπατάκας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου κ. Σωκράτης Αναγνώστου, ευχήθηκε καλή χρονιά με υγεία σε όλο το προσωπικό κι όπως δήλωσε μεταξύ άλλων «Όταν πέρυσι είχαμε κόψει την πίτα μας, είχα πει ότι θα ήταν η τελευταία χρονιά, λόγω της αξιοποίησης του πλειοψηφικού πακέτου του λιμένος. Αυτό δεν έγινε ενώ και για του χρόνου έχω αμφιβολίες, με δεδομένο τους ρυθμούς των διαδικασιών».

Σύμφωνα με τον ίδιο, στις 20 Φεβρουαρίου, αναμένεται να εξεταστεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η προσφυγή κατά του διαγωνισμού, από την κοινοπραξία «Goldair Cargo A.E. – Goldair Handling Α.Ε.». «Αν δικαιωθεί η εταιρεία που προσέφυγε, έχω αμφιβολίες για τη συνέχιση του διαγωνισμού. Αν απορριφθεί, τότε μέσα στους επόμενους μήνες, πιθανώς αρχές του 2025 να έχει ολοκληρωθεί» συμπλήρωσε ο κ. Αναγνώστου και συνέχισε «Αυτοί που αγαπούν το λιμάνι θέλουν την ανάπτυξη κι επιθυμούν να πάρει τη θέση που του αξίζει, εύχονται τη συντομότερη κατά το δυνατόν ολοκλήρωση των διαδικασιών μεταβίβασης του πλειοψηφικού πακέτου, καθώς αυτή την στιγμή, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε τους σχεδιασμούς για μία σειρά ζητημάτων, όπως η μαρίνα, εκσυγχρονισμό του μηχανολογικού εξοπλισμού, αναθεώρηση του master plan κ.α.».

Ο Διευθύνων έκανε αναφορά και στις ζημιές που υπέστησαν οι υποδομές του λιμένος από τις πρόσφατες πλημμύρες του Σεπτεμβρίου με τη μεταφορά 700.000 κυβ. μέτρων προσχώσεων μέσα στη λιμενολεκάνη, με αποτέλεσμα να μειωθεί το ωφέλιμο βάθος σε ορισμένα σημεία, μέχρι και δύο μέτρα και να δημιουργούνται προβλήματα στην κρουαζιέρα, στην ιχθυόσκαλα και στη διακίνηση αδρανών υλικών. Ο κ. Αναγνώστου, έκανε γνωστό ότι έχουν εξευρεθεί οι πόροι για εκσκαφή του λιμένος, ενώ όσον αφορά στο έργο ολοκλήρωσης του Γ’ Προβλήτα, έχει ήδη ολοκληρωθεί η προμελέτη και αναμένεται εδώ και μήνες η έγκριση της περιβαλλοντικής μελέτης από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος. Επίσης, ανέφερε τις συνεχείς και συντονισμένες προσπάθειες της Διοίκησης για τη σιδηροδρομική σύνδεση του λιμένος.

Κλείνοντας ο Διευθύνων, εξήρε το έργο και τον ζήλο των εργαζομένων του Οργανισμού κι όπως είπε «Βλέπω ότι πονάτε το λιμάνι κι αυτό μας γεμίζει χαρά. Προχωρούμε όλοι μαζί για να αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο το λιμάνι μας, μέσω και της ψηφιοποίησης εργασιών, η οποία έχει προωθηθεί σημαντικά τα τελευταία δύο χρόνια και να πετύχουμε αύξηση των εσόδων».

Read 68 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς