Ε.ΛΙΜ.Ε:. Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος στα Χανιά για πρώτη φορά

Ε.ΛΙΜ.Ε:. Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος  στα Χανιά για πρώτη φορά

Την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος στα Χανιά, υπό την Προεδρία του Εκτελεστικού Προέδρου του Δ.Σ. της ΟΛΘ Α.Ε. και Προέδρου της ΕΛΙΜΕ κ. Θάνου Λιάγκου και την παρουσία των Διευθυνόντων Συμβούλων και Προέδρων των Οργανισμών Λιμένων, μελών του Δ.Σ...

Ο.Λ.Β. Α.Ε.: Συνάντηση του Διευθύνοντος Συμβούλου Σωκράτη Αναγνώστου με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας

Ο.Λ.Β. Α.Ε.:  Συνάντηση του Διευθύνοντος Συμβούλου Σωκράτη Αναγνώστου με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Δημήτρη Κουρέτα και την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων κ. Άννα Μαρία Παπαδημητρίου, πραγματοποίησε τη Μ. Πέμπτη 2 Μαΐου 2024 ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου κ. Σωκράτης Αναγνώστου.

O.Λ.Η. Α.Ε.: Στατιστικά κρουαζιέρας α΄ τετραμήνου 2024

Με 30% αύξηση στην επιβατική κίνηση στο α’ τετράμηνο 2024 και τρία κρουαζιερόπλοια την 30/04/2024, αποχαιρέτησε ο Απρίλιος το λιμάνι Ηρακλείου.

Ο.Λ.Ε. Α.Ε.: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Πρώτων Βοηθειών από τον ΟΛΕ

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Πρώτων Βοηθειών, ειδικά προσαρμοσμένο για τους εργαζόμενους στον Λιμένα Ελευσίνας, διοργάνωσε ο Οργανισμός Λιμένος Ελευσίνας (Ο.Λ.Ε.) ΑΕ, στον συνεδριακό χώρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ελευσίνας-Δυτικής Αττικής (Ε.Κ.Ε.Δ.Δ.Α.), την Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024. Η δράση υλοπο...

O.Λ.Η. Α.Ε.: Στατιστικά κρουαζιέρας α΄ τετραμήνου 2024

Ανοδική τάση διαγράφει το Λιμάνι του Ηρακλείου στο χώρο της κρουαζιέρας, ως προορισμός για τις μεγαλύτερες εταιρείες κρουαζιερόπλοιων, αλλά επίσης και ως μια ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά για καταναλωτές οι οποίοι επιλέγουν το προϊόν κρουαζιέρα ανάμεσα σε άλλα ταξιδιωτικά προϊόντα.

Ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου εκτός του ότι προχωρά σε επενδύσεις προκειμένου να διατίθεται ηλεκτροδότηση στα κρουαζιερόπλοια στη θέση ελλιμενισμού έχοντας ως βασική προτεραιότητα την ανάπτυξη υπηρεσιών που συμβάλλουν στην πράσινη μετάβαση, παράλληλα μεριμνά στην διατήρηση των υψηλών παρεχόμενων υπηρεσιών στο τομέα της κρουαζιέρας, προσφέροντας την αξία του προορισμού (value for money) και το αίσθημα ασφάλειας που απαιτεί ο σημερινός καταναλωτής.

Το Α΄ τετράμηνο 2024, επισκέφτηκαν το Λιμάνι του Ηρακλείου 58.098 επιβάτες, σημειώνοντας σημαντική αύξηση 30% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ σημαντική αύξηση καταγράφηκε και στις προσεγγίσεις κρουαζιεροπλοίων.

Το μεγαλύτερο ποσοστό προέλευσης των επιβατών για το 2024 αποτελούν οι Γερμανοί με 32%, ακολουθούν οι Αμερικάνοι, οι Άγγλοι, οι Καναδοί και οι Ισπανοί.

Ο παράγοντας ασφάλεια και η αναβάθμιση της παροχής υπηρεσιών στο λιμάνι του Ηρακλείου συμβάλλουν στην προτίμηση των μεγάλων εταιριών κρουαζιέρας, ενώ το έτος 2024 αναμένεται να αποτελέσει μια νέα χρονιά ρεκόρ τόσο όσον αφορά την επιβατική κίνηση, όσο και τις προσεγγίσεις κρουαζιεροπλοίων.