“Πράσινο” ενεργειακά το παραλιακό μέτωπο της Ελευσίνας μετά την αλλαγή ηλεκτροφωτισμού από τον Ο.Λ.Ε. ΑΕ

 Νέα εξωραϊσμένη όψη αποκτά το παραλιακό μέτωπο της Ελευσίνας, μετά την αλλαγή στον ηλεκτροφωτισμό που πραγματοποίησε ο Οργανισμός Λιμένος Ελευσίνας (Ο.Λ.Ε.) ΑΕ στη Χερσαία Ζώνη Λιμένα (ΧΖΛ) αρμοδιότητάς του.

Το έργο υλοποιήθηκε κατόπιν σχετικής απόφασης του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ο.Λ.Ε. ΑΕ κ. Απόστολου Καμαρινάκη και εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό τεχνικών εργασιών του Οργανισμού, που στόχο έχουν την αναβάθμιση της εικόνας του παραλιακού μετώπου της Ελευσίνας εν όψει της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης.

Ειδικότερα, ο Ο.Λ.Ε. ΑΕ αντικατέστησε με ιδίαν δαπάνη τους παλαιούς λαμπτήρες στους στύλους ηλεκτροδότησης με σύγχρονους λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας τύπου led, για την ασφαλέστερη διέλευση των κάτοικων και την ενεργειακή αναβάθμιση της περιοχής.

Κατά τις εργασίες, αντικαταστάθηκαν οι παλαιοί λαμπτήρες στους στύλους ηλεκτροδότησης επί της οδού Κανελλοπούλου και συγκεκριμένα από τον Ιερό Ναό Μιχαήλ Αρχαγγέλου έως και το ανακαινισμένο κτίριο στην προβλήτα της Πρώην Αμερικάνικης Βάσης. Η αλλαγή στον ηλεκτροφωτισμό του παραλιακού μετώπου της Ελευσίνας έγινε με σχετική μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Ο.Λ.Ε. ΑΕ, σύμφωνα με την οποία οι λαμπτήρες LED εξασφαλίζουν καλύτερο φωτισμό, ενεργειακή εξοικονόμηση και ελαχιστοποιούν το κόστος συντήρησης και αντικατάστασης. Τα συγκεκριμένα φωτιστικά σώματα είναι στο σύνολό τους κατάλληλα για οδοφωτισμό και για χρήση σε περιβάλλον λιμένων, ενώ το σχήμα και οι διαστάσεις τους εναρμονίζονται με τον χαρακτήρα του αστικού περιβάλλοντος.

Παράλληλα, στην αναβάθμιση της εικόνας του παραλιακού μετώπου της πόλης συνέβαλε και το πέρας της εικαστικής παρέμβασης στις εξωτερικές όψεις των δύο ανακαινισμένων κτηρίων του Ο.Λ.Ε. ΑΕ.

Πρόκειται για το μικρό πέτρινο περίπτερο στη θέση πρώην “Φωνιάς” και το κτίριο στην είσοδο της προβλήτας της πρώην Αμερικανικής Βάσης, τα οποία υπήρξαν επί σειρά ετών εστίες μόλυνσης και εγκατάλειψης. Σήμερα τα δύο κτήρια αποτελούν σημεία αναφοράς στην παραλία της πόλης καθώς οι εξωτερικές τους όψεις αποτελούν τον καμβά για τη δημιουργία σύγχρονής τοιχογραφίας (graffiti) με αναφορές στην ιστορία και τα αρχαία σύμβολα της πόλης της Ελευσίνας σε συνδυασμό με τη θάλασσα. Τα δύο κτήρια σχεδιάζεται να φιλοξενήσουν πολιτιστικές δράσεις του Ο.Λ.Ε. ΑΕ και εκδηλώσεις της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης.

Επίσης, στο πλαίσιο της υλοποίησης του σχεδιασμού για την ανάδειξη ξεχωριστά κάθε πλατείας και κοινόχρηστου χώρου στη χερσαία ζώνη λιμένος Ελευσίνας, το προσεχές διάστημα ο Ο.Λ.Ε. ΑΕ πρόκειται να τοποθετήσει και σύγχρονου τύπου “έξυπνα” παγκάκια, τα οποία θα διαθέτουν σύστημα φόρτισης κινητού τηλεφώνου και δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης στο διαδίκτυο (Free WiFi) μέσω της ιστοσελίδας του Ο.Λ.Ε. ΑΕ που θα αναβαθμιστεί ακόμα περισσότερο.

Σημειώνεται ότι το παραλιακό μέτωπο της πόλης έχει παραχωρηθεί στο Δήμο Ελευσίνας με σχετικές αποφάσεις του Δ.Σ. του Ο.Λ.Ε. ΑΕ και του ΤΑΙΠΕΔ. Επειδή όμως η τυπική ολοκλήρωση της διαδικασίας παραχώρησης καθυστερεί, ο Ο.Λ.Ε. ΑΕ προχώρησε στις παραπάνω παρεμβάσεις με σκοπό να αναδειχτεί το παραλιακό μέτωπο της πόλης σε χώρο περιπάτου των κατοίκων της Ελευσίνας και των επισκεπτών της.

Η Διοίκηση του Ο.Λ.Ε. ΑΕ καλεί όλους τους πολίτες να έλθουν στην Ελευσίνα και να γνωρίσουν την πόλη που έχει ανακηρυχθεί Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Read 205 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς