ΟΛΕ: Εκπαιδευτική επίσκεψη φοιτητών του Metropolitan College στον Λιμένα Ελευσίνας

Εκπαιδευτική επίσκεψη στον Οργανισμό Λιμένος Ελευσίνας (Ο.Λ.Ε.) ΑΕ πραγματοποίησαν 35 φοιτητές της Σχολής Ναυτιλίας (Faculty of Shipping and Maritime Studies) του Metropolitan College από τα Campus Πειραιά και Αμαρουσίου, συνοδευόμενοι από τον υπεύθυνο του Προγράμματος Ναυτιλιακών Σπουδών στη Σχολή Ναυτιλίας του Αμαρουσίου Δρ. Τρύφωνα Κοροντζή.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εξέτασης πραγματικών συνθηκών και επιχειρησιακής λειτουργίας του εμπορικού Λιμένα Ελευσίνας.

Οι φοιτητές ξεναγήθηκαν από στελέχη του Οργανισμού στις λιμενικές εγκαταστάσεις και στους χώρους φορτοεκφορτώσεων, όπου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σε θέματα ναυτιλιακού και λιμενικού ενδιαφέροντος όπως :

• Βασικές Απαιτήσεις Ασφαλείας (Security) Πλοίων, Λιμενικών Εγκαταστάσεων και εφαρμογή του κώδικα ISPS ( International Ship and Port Facility Security Code ).
• Δηλωτικά έγγραφα και πληροφορίες πριν την άφιξη εμπορικού πλοίου.
• Διαδικασίες φορτοεκφόρτωσης φορτηγών πλοίων.
• Διοίκηση ναυτιλιακών επιχειρήσεων και λιμένων (επιχειρηματικότητα, νομικό πλαίσιο, ναυλώσεις, διεθνές εμπόριο, διοίκηση, εφοδιαστική αλυσίδα κ.λπ.).

Τους φοιτητές υποδέχτηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Λ.Ε. ΑΕ κ. Απόστολος Καμαρινάκης, ο οποίος στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην σημασία και τον ρόλο των εμπορικών λιμένων στις συνδυασμένες εμπορευματικές μεταφορές διεθνώς.

Η εκπαιδευτική επίσκεψη ολοκληρώθηκε με κύκλο συζήτησης κατά τον οποίο αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες του Ο.Λ.Ε. ΑΕ απάντησαν σε ερωτήσεις των φοιτητών.
Τέλος, έγινε ενημέρωση για την ιστορία της πόλης της Ελευσίνας, η οποία έχει ανακηρυχθεί ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2023.

Read 430 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς