Ο.Λ.Ε. Α.Ε.: Άσκηση αντιμετώπισης ρύπανσης της θάλασσας «ΒΑΚΧΥΛΟΣ Ι»

Την 19η Φεβρουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε επιτυχώς άσκηση θαλάσσιας ρύπανσης στη περιοχή Βλύχα Ελευσίνας υπό την ονομασία «ΒΑΚΧΥΛΟΣ Ι 2024».

Συμμετέχοντες φορείς ήταν από το Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Α.ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ) η Διεύθυνση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος (ΔΙΠΘΑΠ) και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένα Ελευσίνας (Ο.Λ.Ε.) ΑΕ.

Σκοπός της άσκησης ήταν η εφαρμογή των Σχεδίων Έκτακτης Ανάγκης (Τοπικό Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης Λιμενικής Αρχής - Local Contingency Plan και το Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης Φορέα Διοίκησης Λιμένα - Port Contingency Plan του Οργανισμού Λιμένα Ελευσίνας ΑΕ) και αφορούσε εικονικό περιστατικό διαρροής πετρελαιοειδών καταλοίπων στη θάλασσα κατόπιν διάβρωσης στα ύφαλα παροπλισμένου Δεξαμενόπλοιου.

Στην άσκηση συμμετείχαν στελέχη της ΔΙΠΘΑΠ, του Κ.Λ/Χ Ελευσίνας, τα περιπολικά σκάφη ΠΛΣ 335 και ΠΛΣ 108, το αντιρρυπαντικό σκάφος του ΛΣ.-ΕΛ.ΑΚΤ ΠΠΛΣ 413, προσωπικό, καθώς και η ανάδοχη εταιρεία απορρύπανσης του Οργανισμού Λιμένα Ελευσίνας ΑΕ (ΟΛΕ ΑΕ) με πλωτά φράγματα και αντιρρυπαντικά υλικά.

Read 59 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς