Συμμετοχή της Ο.Λ.ΚΕ. Α.Ε στη Γ.Σ της MedCruise.

Σημαντική η παρουσία του Ο.Λ.ΚΕ στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Λιμανιών Κρουαζιέρας Μεσογείου & Παρακείμενων Θαλασσών (MedCruise), στο Κουσάντασι της Τουρκίας από 7 έως 10 Μαΐου 2019

Τις προοπτικές ανάπτυξης της κρουαζιέρας στην Μεσόγειο και την προώθηση κοινών πρακτικών διαχείρισης των νέων δεδομένων στο θαλάσσιο τουρισμό, συζήτησαν οι εκπρόσωποι 100 λιμανιών από 20 χώρες της ευρύτερης περιοχής, που συμμετείχαν στη Γ.Σ της Med Cruise από 7 έως 10 Μαΐου στο Κουσάντασι της Τουρκίας.

Τον Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας εκπροσώπησε ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος Σπύρος Στεφανίδης και ο Διευθυντής Ανάπτυξης & Υπεύθυνος Κρουαζιέρας Άρης Μπατσούλης ο οποίος έχει και την τιμητική θέση του αντιπροέδρου της Ένωσης με τριετή θητεία.

Στο περιθώριο της Γ.Σ πραγματοποιήθηκαν σημαντικές συναντήσεις με εκπροσώπους των μεγαλύτερων εταιριών κρουαζιέρας στον κόσμο, όπου έγινε ανταλλαγή απόψεων για τις προοπτικές ανάπτυξης που υπάρχουν στα θαλάσσια «μονοπάτια» της Μεσογείου και τα λιμάνια, με έμφαση στο Home Porting για το οποίο εκφράστηκε η βεβαιότητα ότι η Κέρκυρα αποτελεί την ανερχόμενη δύναμη για τα επόμενα χρόνια καθώς διαθέτει όλα τα εχέγγυα που απαιτούνται με μεγαλύτερο αυτό της ύπαρξης ξεχωριστής αίθουσας (Terminal) για την εξυπηρέτηση των επιβατών μέσω της ειδικής κατασκευής στις εγκαταστάσεις του Ο.Λ.ΚΕ.

Επίσης εξετάστηκαν τρόποι “ αποσυμφόρησης” του λιμανιού της Κέρκυρας τις ημέρες ταυτόχρονων αφίξεων πολλών κρουαζιερόπλοιων, με πιθανές αλλαγές στο μελλοντικό πρόγραμμα των εταιρειών σε άλλες μέρες, ώστε να επιτυγχάνεται η εύρυθμη λειτουργία του λιμανιού και της πόλης γενικότερα με την παράλληλη και υψηλού πάντα επιπέδου εξυπηρέτηση των χιλιάδων επιβατών. Στόχος βέβαια είναι η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και η κατανομή του έργου των «εμπλεκόμενων μερών» κατά το δυνατόν ισομερώς κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της συνάντησης έγινε και η συνεδρίαση του Δ.Σ της MedCruise ενώ ανανεώθηκε το ραντεβού για την επόμενη Γενική Συνέλευση της Ένωσης η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Γαλλική Ριβιέρα τον Οκτώβριο.

 

Read 1000 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς