ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 03-12-2014 (Ο.Λ.ΚΕΡΚΥΡΑΣ)

corfu_logo

 

Δελτίο Τύπου

Στα πλαίσια περιοδείας του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναυάρχου Λ.Σ. Αθανάσιου Αθανασόπουλου, στην Λιμενική Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, πραγματοποιήθηκε εθιμοτυπική επίσκεψη του, στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας Α.Ε. και συνάντηση με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ο.Λ.ΚΕ. Α.Ε. , κ. Σπύρο Ανδριώτη.

Στην εγκάρδια συζήτηση που ακολούθησε, ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του Ο.Λ.ΚΕ. Α.Ε. κ. Σπύρος Ανδριώτης, ενημέρωσε τον Αρχηγό ενδελεχώς για την λειτουργία του Λιμένα, την στελέχωση του, τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, την κίνηση της κρουαζιέρας και τα οφέλη της στην τοπική οικονομία και επιχειρηματικότητα, την επικείμενη αδειοδότηση και έναρξη λειτουργίας του πρώτου Υδατοδρομίου στην Ελλάδα και τις εργώδεις προσπάθειες που γίνονται για να δημιουργηθεί σύντομα ένα δίκτυο Υδατοδρομίων στην ευρύτερη περιοχή καθώς και τις πρωτοβουλίες που έχει αναπτύξει προς την κατεύθυνση ανάπτυξης Υδατοδρομιων στην χώρα γενικότερα και την περιοχή της Δυτικής Ελλάδος ειδικότερα.

Δεν παρέλειψε να τονίσει την αγαστή συνεργασία του ΟΛ.Κ.Ε. Α.Ε. , τόσο με την 3η Περιφερειακή Διοίκηση Λιμενικού Σώματος Ηπείρου και Ιονίων Νήσων, όσο και με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας και τις υπηρεσίες τους και επανέλαβε στον Αρχηγό, την άψογη και άκρως επαγγελματική αντιμετώπιση και διαχείριση εκ μέρους - του Διοικητή της 3ης ΠΕΔΙΛΣ κ. Ιωάννη Κοντόπουλου, του Κεντρικού Λιμενάρχη Κέρκυρας κ. Σπυρίδων Κοντομάρη, του Υπολιμενάρχη κ. Αντωνίου Σχοινά και των ανδρών και γυναικών- στελεχών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας - του πρόσφατου συμβάντος με την προσάραξη του πλοίου EUROPA LINK ανοικτά της Κέρκυρας. Εξάλλου είναι γνωστό πως ο Αρχηγός του Λ.Σ. είχε αποστείλει ευχαριστήρια επιστολή προς τον Πρόεδρο του ΟΛ.Κ.Ε. Α.Ε. τον Οκτώβριο του 2014.

Τόνισε επίσης την συμβολή του Κλιμάκιου Ειδικών Απόστολων (ΚΕΑ) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας, στην αντιμετώπιση περιστατικών αυξημένης επικινδυνότητας και την συμβολή του επικεφαλής αυτού κ. Μιχάλη Κόλλια.

Παίρνοντας τον λόγο, ο Αρχηγός Λ.Σ – Ε.Α., Αντιναύαρχος Λ.Σ. Αθανάσιος Αθανασόπουλος, ανταπέδωσε τις ευχαριστίες, τονίζοντας και εξαίροντας για άλλη μια φορά την πολύτιμη συμβολή του Οργανισμού στην αντιμετώπιση του άνωθεν συμβάντος και την συνεργασία – αρωγή που παρείχε στην οικεία Λιμενική Αρχή στο δύσκολο έργο της. Τόνισε ότι ο επαγγελματισμός και η συνέργειες μεταξύ κρατικών υπηρεσιών και φορέων της ευρύτερης διοίκησης διευκολύνουν την περαιτέρω ανάπτυξη των λιμένων στις σύγχρονες και ολοένα αυξημένες προκλήσεις.

Υπογράμμισε επίσης, την αναγκαιότητα και σπουδαιότητα οι Λιμενικές Αρχές με αίσθημα καθήκοντος προς την πατρίδα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους πολίτες, να αποπνέουν αίσθημα ασφαλείας σε χρήστες και επιβάτες, καθώς και στην αδιάλειπτη εγρήγορση όσον αφορά την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και την φύλαξη των συνόρων μας.

Στη συνέχεια αντηλλάγησαν αναμνηστικά δώρα μεταξύ του Προέδρου του ΟΛ.Κ.Ε. Α.Ε. και του Αρχηγού του Λ.Σ.

Παρόντες στην συνάντηση μεταξύ άλλων, ήταν ο Διοικητής της 3ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος Ηπείρου και Ιονίων Νήσων κ. Ιωάννης Κοντόπουλος, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Κέρκυρας κ. Σπυρίδων Κοντομάρης, καθώς και τα στελέχη του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας, κα. Βασιλική Μαρτζούκου Δ/ντρια ΟΛ.Κ.Ε. Α.Ε. , κ. Αριστείδης Μπατσούλης, Υπεύθυνος Κρουαζιέρας και Ασφαλείας ΟΛ.Κ.Ε. Α.Ε.


pdf-icon

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου

 

 

Read 2349 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς