Ο.Λ.ΠΑ. ΑΕ:. Ο Ο.Λ.ΠΑ. Α.Ε. και η ΔΕΗ BLUE προχωρούν στην δημιουργία 22 θέσεων φόρτισης ηλεκτροκίνησης

Ο Οργανισμός Λιμένος Πατρών ΑΕ (ΟΛΠΑ ΑΕ) και η ΔΕΗ BLUE, θυγατρική εταιρεία της ΔΕΗ AE για την ηλεκτροκίνηση, προχωρούν σε συνεργασία για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στους χώρους ευθύνης του ΟΛΠΑ ΑΕ σε Πάτρα και Ρίο.

Η συνεργασία αφορά την δημιουργία 22 θέσεων φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων σε διάφορα σημεία του λιμένα της Πάτρας και του Ρίου, όπως τον ανατολικό και δυτικό προβλήτα Ρίου, στο σταθμό υποδοχής «Παναγιώτης Κανελλόπουλος» στην Ηρώων Πολυτεχνείου και το Νέο λιμάνι, που προβλέπεται ότι θα ολοκληρωθεί μέσα στον χειμώνα.

Η τοποθέτηση των φορτιστών αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή. Οι φορτιστές θα παρέχουν τη δυνατότητα στους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης να φορτίσουν τα ηλεκτρικά τους οχήματα, συμβάλλοντας στη μείωση των εκπομπών ρύπων και στην προστασία του περιβάλλοντος. Επιπλέον τα ηλεκτροκίνητα οχήματα που διέρχονται το λιμάνι της Πάτρας θα έχουν την δυνατότητα να ταξιδεύουν με γεμάτες τις μπαταρίες τους.

Ο ΟΛΠΑ ΑΕ δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην προστασία του περιβάλλοντος και δρα ενεργητικά κατά της κλιματικής αλλαγής με την τοποθέτηση των φορτιστών ηλεκτροκίνησης να αποτελεί μέρος της συνολικής στρατηγικής του Οργανισμού για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Λ.ΠΑ. Α.Ε., κ. Παναγιώτης Γ. Αναστασόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Η συνεργασία μας με τη ΔΕΗ BLUE αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στην Πάτρα. Οι φορτιστές που θα τοποθετηθούν στους χώρους ευθύνης μας θα παρέχουν τη δυνατότητα στους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης να φορτίσουν τα ηλεκτρικά τους οχήματα, συμβάλλοντας στη μείωση των εκπομπών ρύπων και στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Η τοποθέτηση των φορτιστών ηλεκτροκίνησης αποτελεί μέρος της συνολικής στρατηγικής μας για τη βιώσιμη ανάπτυξη τόσο στη θάλασσα όσο και στη στεριά».

Η τοποθέτηση των φορτιστών ηλεκτροκίνησης θα συμβάλει στην ενίσχυση της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης των πολιτών και στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην Πάτρα. Η ηλεκτροκίνηση αποτελεί μια βιώσιμη λύση για τη μετακίνηση, η οποία συμβάλλει στη μείωση των εκπομπών ρύπων και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Read 77 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς