ΟΛΘ Α.Ε.: Επίσκεψη της βουλευτού της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης Μαριέττας Καραμανλή

Την ΟΛΘ Α.Ε. επισκέφθηκε σήμερα η βουλευτής της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης και μέλος Δ.Σ. της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Απόδημου Ελληνισμού (ΠΑ.Δ.Ε.Ε), Μαριέττα Καραμανλή συνοδευόμενη από τον βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας και Πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής, Σάββα Αναστασιάδη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Εκτελεστικός Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΘ Α.Ε., Θάνος Λιάγκος ενημέρωσε την κα. Καραμανλή για την πορεία υλοποίησης του Επενδυτικού Πλάνου με έμφαση στην αναβάθμιση των υποδομών και του εξοπλισμού του Λιμένα. Συγκεκριμένα, ο κος. Λιάγκος ανέλυσε τη σημασία του έργου Επέκτασης του Προβλήτα 6 το οποίο αναβαθμίζει τη θέση του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης στην παγκόσμια λιμενική βιομηχανία και τον κλάδο της εφοδιαστικής και τις δυνατότητες των 2 νέων γερανογεφυρών (Ship to Shore cranes), συνολικής αξίας €15,7 εκατ. που πρόσφατα παρέλαβε η ΟΛΘ Α.Ε.

Κλείνοντας, ο κος. Λιάγκος αναφέρθηκε στις εξελίξεις στους τομείς της Κρουαζιέρας και της Ακτοπλοΐας και τη σημασία τους για την κοινωνία και την οικονομία της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής επισημαίνοντας πως το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης το 2021 έγινε και πάλι “homeport”, δηλαδή λιμάνι έναρξης και τερματισμού ταξιδιών κρουαζιέρας, με δυνατότητα επιβίβασης ή/και αποβίβασης επιβατών και διαθέτει ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και τις Σποράδες.

Read 380 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς