ΟΛΘ Α.Ε.: Στρατηγική Επένδυση στον Λιμένα του Βόλου

Στις 28 Σεπτεμβρίου 2023, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε την ανακήρυξη της ΟΛΘ Α.Ε. ως Προτιμητέου Επενδυτή για την απόκτηση του 67% των μετοχών της «Οργανισμός Λιμένος Βόλου Α.Ε.» (ΟΛΒ Α.Ε.), διαχειρίστριας εταιρείας του Λιμένα Βόλου, έναντι τιμήματος 51 εκατ. ευρώ.

Η συμμετοχή της ΟΛΘ Α.Ε. στο διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση του Λιμένα Βόλου αποφασίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας έπειτα από ενδελεχή ανάλυση της αγοράς και εκτίμηση των προοπτικών ανάπτυξης του λιμένα Βόλου.

Η απόφαση για τη συμμετοχή στον συγκεκριμένο διαγωνισμό εναρμονίζεται με τους στρατηγικούς επιχειρηματικούς στόχους της ΟΛΘ Α.Ε. για την ανάπτυξη και παροχή ενός δικτύου συνδυασμένων μεταφορών πολλαπλών πυλών και λύσεων εφοδιαστικής αλυσίδας για τα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής, Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Στο πλαίσιο αυτό, η επέκταση των δραστηριοτήτων της ΟΛΘ Α.Ε. με τη συμμετοχή της στην ΟΛΒ Α.Ε., στοχεύει να εξυπηρετήσει αποτελεσματικότερα τις ανάγκες, τόσο στην αγορά της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, όσο και διεθνώς, δημιουργώντας προστιθέμενη αξία στην ελληνική οικονομία και κοινωνία.

Read 157 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς