ΟΛΘ Α.Ε.: " Επίσκεψη εκπροσώπων του Γραφείου του Πρωθυπουργού στην ΟΛΘ Α.Ε"

Την ΟΛΘ Α.Ε. επισκέφθηκαν σήμερα ο Διευθυντής του Πρωθυπουργού στη Βουλή και Επικεφαλής Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μιχαήλ Μπεκίρης και ο Συντονιστής Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Ιωάννης Παπαγεωργίου. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Εκτελεστικός Πρόεδρος Δ.Σ. της ΟΛΘ Α.Ε., Θάνος Λιάγκος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΘ Α.Ε., Arie Koppelaar, ο Γενικός Τεχνικός Διευθυντής της ΟΛΘ Α.Ε., Χάρης Καραμανέας και η Γενική Εμπορική Διευθύντρια & Διευθύντρια Στρατηγικής Επικοινωνίας της ΟΛΘ Α.Ε., Θεοδώρα Ρήγα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι εκπρόσωποι του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη ενημερώθηκαν για τις πρόσφατες εξελίξεις στην ΟΛΘ Α.Ε. και την πορεία υλοποίησης του Επενδυτικού Πλάνου, με έμφαση στην αναβάθμιση των υποδομών και του εξοπλισμού του Λιμένα Θεσσαλονίκης. Ο κος. Λιάγκος αναφέρθηκε στον σημαίνοντα ρόλο που διαδραματίζει ο λιμένας στις διεθνείς εμπορευματικές ροές και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς του με την επένδυση περισσότερων των 67 εκατ. ευρώ, που αφορούν συνολικά Υποχρεωτικές και Μη Υποχρεωτικές Επενδύσεις για την αναβάθμιση του λιμένα κατά την τελευταία πενταετία. Επίσης, ο Πρόεδρος της ΟΛΘ Α.Ε. τόνισε τη σημασία της υλοποίησης του έργου Επέκτασης του Προβλήτα 6, για την οποία είναι σε εξέλιξη η διαγωνιστική διαδικασία επιλογής αναδόχου και εκτιμάται να ολοκληρωθεί εντός του α' τριμήνου του 2024, βάσει χρονοδιαγράμματος που έχει ανακοινωθεί. Η έγκριση του επικαιροποιημένου Master Plan και της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) της ΟΛΘ Α.Ε. θα ολοκληρωθεί με την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος (ΠΔ).

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι κκ. Μ. Μπεκίρης και Γ. Παπαγεωργίου ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Λιμένα και ενημερώθηκαν για την προμήθεια των δύο νέων γερανογεφυρών, συνολικής αξίας 15,7 εκατ. ευρώ, με την οποία ολοκληρώθηκε πάνω από το 80% των Υποχρεωτικών Επενδύσεων της ΟΛΘ Α.Ε. σε μηχανολογικό εξοπλισμό. Τέλος, αναλύθηκε η διαρκής αναβάθμιση των υποδομών και των υπηρεσιών του λιμένα σε σχέση με την Κρουαζιέρα και τον Νέο Επιβατικό Σταθμό Κρουαζιέρας και αναδείχθηκε η σημαντική συμβολή αυτής στην ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής.

 

Read 51 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς