Πραγματοποιήθηκε η πρώτη Συνεδρίαση Χρηστών Λιμένα Βόλου

Πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 11.07.19 και ώρα 19:30 στον 1ο όροφο του κτηρίου διοίκησης της Ο.Λ.Β. Α.Ε., η πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Χρηστών Λιμένα Βόλου που συγκροτήθηκε με την από 18.06.2019 (Α.Π. 3112.7-2/45200/19) Απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με θέμα: «Ενημέρωση για την πορεία της Ο.Λ.Β. Α.Ε.».

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι εξής φορείς:
1. Οργανισμός Λιμένος Βόλου Α.Ε.
2. Δήμος Βόλου
3. Ομοσπονδία Ναυτικών Πρακτόρων Ελλάδας
4. FED HATTA, Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων
5. Ομοσπονδία Φορτοεκφορτωτών Ελλάδος (ΟΦΕ)
6. Σύλλογος Εργαζομένων ΟΛΒ ΑΕ
7. Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (Σ.Ε.Ε.Ν.)
8. Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδας
9. Επιμελητήριο Μαγνησίας
10. Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών (Ε.Ε.Ε.)
11. Ένωση Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων (Ε.Ε.Ν.Μ.Α.)

Επίσης, με βάση τις προβλέψεις της σχετικής απόφασης κλήθηκε και συμμετείχε και ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδος (ΣΒΘΚΕ).

Κατά τη συζήτηση έγινε ενημέρωση για την εξέλιξη του Λιμένα Βόλου την περίοδο 2015-2018 και για τις προοπτικές του Λιμανιού.

Οι διαπιστώσεις όλων των συμμετεχόντων συνέκλιναν στο συμπέρασμα ότι ο Λιμένας Βόλου έχει σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης, τόσο της εμπορικής όσο και της τουριστικής δραστηριότητας, με βασική προϋπόθεση την υλοποίηση των απαραίτητων επενδύσεων που θα το μετατρέψουν σε ένα ‘‘έξυπνο’’ και ‘‘πράσινο’’ λιμάνι.

Read 850 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς