ΟΛΒ

ΟΛΒ (93)

Τον λιμένα Βόλου και την πόλη, είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν, την Τρίτη 4 Ιουνίου 2024, αντιπροσωπεία της αιγυπτιακής κυβέρνησης, ανταποδίδοντας προηγούμενη επίσκεψη της ελληνικής αντιπροσωπείας στο πλαίσιο της 1ης Κοινής Επιτροπής Θαλασσίων Υποθέσεων Ελλάδας – Αιγύπτου, που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξάνδρεια 29-30 Μαΐου 2024.

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Δημήτρη Κουρέτα και την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων κ. Άννα Μαρία Παπαδημητρίου, πραγματοποίησε τη Μ. Πέμπτη 2 Μαΐου 2024 ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου κ. Σωκράτης Αναγνώστου.

Στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου, βρέθηκαν το Σάββατο 27 Απριλίου 2024, ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας κι Οικονομικών κ. Κωστής Χατζηδάκης και ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος.

Ο υπουργός συνοδευόμενος από τους Βουλευτές του Νομού και συνεργάτες του, συζήτησαν με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Βόλου κ. Σωκράτη Αναγνώστου, για θέματα λιμενικής πολιτικής που απασχολούν τον λιμένα κι άπτονται του χαρτοφυλακίου του.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, ενημέρωσε τον υπουργό για την κατάσταση του λιμένος μετά τις πρόσφατες πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή της Μαγνησίας και το γεγονός ότι μεταφέρθηκαν 700.000 κυβ. μέτρα προσχώσεων μέσα στη λιμενολεκάνη με αποτέλεσμα να μειωθεί το ωφέλιμο βάθος σε ορισμένα σημεία, μέχρι και δύο μέτρα. Μάλιστα ο υπουργός έθεσε και το θέμα ακυρώσεων των κρουαζιεροπλοίων στον λιμένα Βόλου, εξαιτίας της κατάστασης του λιμένος και την αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων, προκειμένου να μην χαθεί η φετινή σεζόν. Παράλληλα, συζητήθηκαν οι προσπάθειες που καταβάλλονται από το ΤΑΙΠΕΔ, για να ολοκληρωθούν εντός εύλογου χρονικού διαστήματος τα απαραίτητα έργα που απαιτούνται να γίνουν.

Επιπλέον, ο κ. Αναγνώστου, παρέδωσε στον υπουργό έγγραφα αιτήματα τα οποία αφορούν μεταξύ άλλων, στη νέα επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας στις μη μισθολογικές παροχές που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι κι έθεσε την ανάγκη δημιουργίας ελεύθερης ζώνης στο λιμάνι, την ανάγκη σιδηροδρομικής σύνδεσης και εισόδου του σιδηροδρόμου στο λιμένα και στις προβλήτες, καθώς και την προώθηση της πρωτοβουλίας ακτοπλοϊκής σύνδεσης μεταξύ Ελλάδος Αιγύπτου, από/προς τους λιμένες Βόλου και Αλεξάνδρειας

Να σημειωθεί ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου πρόσφερε αναμνηστικό δώρο στον υπουργό Εθνικής Οικονομίας.

 

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης στα γραφεία του ΟΛΒ, ακολούθησε επίσκεψη στον εμπορικό λιμένα.

 

Διαδραστικό εργαστήριο για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας στα ελληνική λιμάνι πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 στην αίθουσα εκδηλώσεων στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου.

Το ερευνητικό έργο με τίτλο «Ενίσχυση της ανθεκτικότητας για τα ελληνικά λιμάνι – Reports» υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Φυσικό Περιβάλλοντος και Καινοτόμες Δράσεις 2022 – Άξονας Προτεραιότητας 4 «Έρευνα και Εφαρμογή» με συνολικό προϋπολογισμό 199.647 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο με δικαιούχο του Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Η κ. Αμαλία Πολυδωροπούλου επιστημονικά υπεύθυνη του έργου ResPorts, αναφέρθηκε στις δράσεις που πρέπει να γίνονται για να είναι ανθεκτικό ένα λιμάνι από άποψη υποδομών από άποψη λειτουργικότητας, διευκρινίζοντας ότι για το συγκεκριμένο έργο που μετέχει το Πανεπιστήμιο, γίνονται «ζωντανά εργαστήρια» στο λιμάνι Χίου, στον λιμένα Βόλου και στον λιμένα Ηρακλείου. «Στόχος μας είναι να φτιάξουμε ένα εργαλείο λήψης απόφασης που να μπορεί να βοηθά τις τοπικές Αρχές και τους πολίτες για να μπορέσουν να αντιδράσουν και να προετοιμαστούν καλύτερα ώστε να μην υπάρχουν αρνητικές περιπτώσεις από φυσικά φαινόμενα» δήλωσε μεταξύ άλλων η κ. Πολυδωροπούλου.

Την εκδήλωση, τίμησε με την παρουσία της και η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Άννα – Μαρία Παπαδημητρίου, η οποία σημείωσε ότι σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στο πλαίσιο προγραμματικής, θα ξεκινήσουνε μελέτες στις εννέα λεκάνες απορροής και στον Παγασητικό καθώς και έργα ορεινής υδρονομίας για τη συγκράτηση των νερών, ενώ πρόσθεσε ότι, ήδη ξεκίνησαν έργα τοπογράφησης και προχωράνε μόνιμα έργα αποκαταστάσεων, για την προστασία του λιμένος αλλά και μικρότερων λιμένων, που θα λειτουργήσουν και προς όφελος του τουρισμού και των κατοίκων της περιοχής.

Τέλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου κ. Σωκράτης Αναγνώστου, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση – ενημέρωση, επισημαίνοντας ότι, αναμένει ο λιμένος με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα πορίσματα και τα αποτελέσματα του έργο που εκπονεί το Πανεπιστήμιο. Αναφέρθηκε στις αρνητικές συνέπειες που προκλήθηκαν στο λιμάνι του Βόλου από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου κι είχαν ως αποτέλεσμα 700.000 κυβ. προσχώσεων να βρίσκονται στον λιμένα Βόλου, προσθέτοντας ότι το έργο δεν έχει ακόμη δημοπρατηθεί, με ότι αυτό συνεπάγεται στις προσπάθειες που γίνονται για να γίνει «ανθεκτικό». Επίσης, τόνισε ότι ο λιμένας Βόλου, χωροτακτικά, βρίσκεται στην εκβολή δύο χειμάρρων, επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη από πλευράς Περιφέρειας Θεσσαλίας, να κατασκευαστούν τα απαραίτητα έργα, έτσι ώστε τα ποτάμια να μετατραπούν σε «αμμοκράτες» συγκρατώντας τα χώματα κι ως εκ τούτου περιορίζοντας μεγάλα προβλήματα, από αντίστοιχες θεομηνίες στο μέλλον.

Αποδεικνύοντας ότι ο λιμένας Βόλου διαθέτει τα εχέγγυα για την εδραίωση δραστηριότητας με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα για την πόλη, τη Δευτέρα 15 Απριλίου και τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, εκφορτώθηκαν πάνω από 1.000 καινούργια αυτοκίνητα στο λιμάνι του Βόλου.

Αφού προηγήθηκαν όλες, οι απαραίτητες ενέργειες από το Ναυτικό Πρακτορείο Παπαγεωργίου, τους εκπροσώπους της J.VENETOS & Co LTD, τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου ΑΕ, τους Λιμενεργάτες Βόλου και το Τελωνείο Βόλου, η ΚΙΑ ΑΒΕΕ ΕΛΛΑΣ εκφόρτωσε τη Δευτέρα 15 Απριλίου, 473 καινούργια αυτοκίνητα στο λιμάνι του Βόλου. Τα αυτοκίνητα μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Βόλου με το πλοίο, Ro-Ro “ SANG SHIN “ μήκους 180 μέτρων προερχόμενο από το KOPER της Σλοβενίας.

Τη Δευτέρα 22 Απριλίου, η ΚΙΑ ΑΒΕΕ ΕΛΛΑΣ και η HUNDAI HELLAS, εκφόρτωσαν 657 αυτοκίνητα, εκ των οποίων 451 ΚΙΑ και 260 HUNDAI. Τα αυτοκίνητα μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Βόλου με το πλοίο, Ro-Ro “ GRAND HERO “ μήκους 200 μέτρων προερχόμενο από Τουρκία και με προορισμό τη Σλοβενία.

Τα αυτοκίνητα τοποθετήθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους στο λιμένα Βόλου και μεταφέρθηκαν με ειδικά φορτηγά στους τελικούς προορισμούς, άμεσα και με ασφάλεια.

Μάλιστα σύμφωνα με τους διαχειριστές του Ναυτικού Πρακτορείου κ.κ. Χάγια Χρήστο και Μηνάογλου Χρήστο έχει δηλωθεί ενδιαφέρων για περισσότερες προσεγγίσεις πλοίων και μετά το Πάσχα αναμένονται και νέες εκφορτώσεις στον λιμένα Βόλου.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου κ. Σωκράτης Αναγνώστου ανέφερε μεταξύ άλλων «Το λιμάνι του Βόλου ξεκίνησε από πέρυσι δυναμικά, μετά από συντονισμένες ενέργειες που έγιναν μια προσοδοφόρα δραστηριότητα για τον λιμένα με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Η δραστηριότητα αυτή σε συνδυασμό με άλλες εκσυγχρονισμένες υπηρεσίες logistics προσδίδουν πλεονεκτήματα στο λιμάνι και οφέλη στην πόλη του Βόλου. Το πιο σημαντικό όμως για να στηρίζουμε την αύξησης της εμπορικής μας δραστηριότητας είναι να δημιουργηθεί ελεύθερη ζώνη στο λιμάνι μας την οποία θεωρώ απαραίτητη».

Αποδεικνύοντας ότι ο λιμένας Βόλου, είναι επιχειρησιακά έτοιμος όχι μόνο στις ασκήσεις επί χάρτου αλλά και σε πραγματικά σενάρια, ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, η άσκηση ευρείας κλίμακας με την κωδική ονομασία «ΤΑΛΩΣ 2024» στην ευρύτερη περιοχή του Εμπορικού Λιμένα-Λιμενικής Εγκατάστασης κυρίως της Περιοχής Διασύνδεσης Υπόχρεων ISPS- Κρουαζιερόπλοιων του Οργανισμού Λιμένος Βόλου.

Η διεξαγωγή της άσκησης είχε σκοπό τη διασφάλιση της εφαρμογής των μέτρων ασφάλειας που απαιτούνται από την Διεθνή και Εθνική Νομοθεσία για την ενίσχυση της ασφάλειας λιμένων λιμενικών εγκαταστάσεων-πλοίων και την αποτελεσματική-άμεση ανταπόκριση για την αντιμετώπιση καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης για την πρόληψη και αποτροπή έκνομων ενεργειών και απώλειας ανθρώπινης ζωής εντός λιμένα σε κάθε επίπεδο ασφαλείας.

Μέσω της άσκησης διαπιστώθηκε μεταξύ άλλων, η οργάνωση-συντονισμός μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων-υπηρεσιών, η αποτελεσματικότητα διαδικασιών-εξοπλισμού επικοινωνίας, η κατανόηση καταστάσεων ασφαλείας-επίπεδο ανταπόκρισης σε περιστατικά ασφαλείας και αντιμετώπισης καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης και η επάρκεια μέτρων και διαδικασιών ασφάλειας που προβλέπονται από τα αντίστοιχα Σχέδια ασφάλειας.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου κ. Κωνσταντίνος Τζήμος, διευθυντές και προϊστάμενοι τμημάτων του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, ο νέος Λιμενάρχης Βόλου κ. Δημήτρης Ζαραζάνης καθώς κι αξιωματικοί της 4ης ΠΕΔΙΛΣ, εργαζόμενοι του Οργανισμού Λιμένος Βόλου κι εκπρόσωποι των εμπλεκομένων φορέων.

Συνοπτική περιγραφή σεναρίου
Σύμφωνα με την συνοπτική περιγραφή του σεναρίου της άσκησης:
ΦΑΣΗ 1: Εφαρμογή μέτρων ασφάλειας κατάπλου κρουαζιεροπλοίων και υποδοχής επιβατών κρουαζιέρας.
ΦΑΣΗ 2: Πτώση επιβάτη κρουαζιέρας στη θάλασσα – Διάσωση – Ανάσυρση και παροχή Α’ Βοηθειών.
ΦΑΣΗ 3: Εκδήλωση πυρκαγιάς σε πλοίο – Κατάσβεση – Απεγκλωβισμός πληρώματος – Παροχή Α’ Βοηθειών.
ΦΑΣΗ 4: Εντοπισμός – Σύλληψη βομβιστή με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό – Εξουδετέρωση αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού.

Εμπλεκόμενοι Φορείς: Οργανισμός Λιμένος Βόλου, Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου, ΕΚΑΒ, Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Παράρτημα Μαγνησίας, Καταδυτικό Συνεργείο Ζησόπουλος, Σκάφη ιδιωτών και η North Aegean Slops (απορρύπανση θαλάσσιου χώρου).

Μετά την ολοκλήρωση της άσκησης ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου κ. Σωκράτης Αναγνώστου δήλωσε «Έχοντας πάντα ως στόχος μας ότι το λιμάνι εκτός από πράσινο κι έξυπνο πρωτίστως πρέπει να είναι ασφαλές διοργανώσαμε την άσκηση ευρείας κλίμακας με την κωδική ονομασία «ΤΑΛΩΣ 2024» Οι ασκήσεις αυτές είναι υποχρεωτικές για τα λιμάνια που εφαρμόζουν τον Κώδικα ISPS (Διεθνής Κώδικας Ασφαλείας Πλοίων και Λιμενικών Εγκαταστάσεων). Τις περισσότερες φορές διενεργούνται επί χάρτου. Ωστόσο για να δούμε τα πραγματικά προβλήματα και την ετοιμότητα όλων των εμπλεκομένων μόνο από ασκήσεις στο πεδίο μπορούμε να εξάγουμε ασφαλή συμπεράσματα. Έτσι διοργανώσαμε την παραπάνω άσκηση σύμφωνα και με τις οδηγίες του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Αξιολογήθηκε το επίπεδο ασφαλείας και διαπιστώθηκε ο βαθμός ετοιμότητας όλων των εμπλεκομένων φορέων σύμφωνα με το σενάριο το οποίο αποφασίστηκε και τα αποτελέσματα ήταν απόλυτα θετικά. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμμετέχοντες φορείς οι οποίοι έδειξαν τον αναλογούντα ζήλο για την επιτυχία της άσκησης. Ιδιαιτέρως όμως θέλω να ευχαριστήσω αυτούς που συμμετείχαν εθελοντικά και συγκεκριμένα, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Παράρτημα Μαγνησίας, το Καταδυτικό Συνεργείο Ζησόπουλος και τα επιβατηγά σκάφη «ΙΩΑΝΝΑ» και «ΜΕΛΙΝΑ»

Αμέσως μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου του 2023 στη Μαγνησία, το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Λασκαρίδης ανταποκρίθηκε με παραδειγματικό τρόπο τις προσπάθειες ανασυγκρότησης, της θαλάσσιας περιοχής της Μαγνησίας.

Ο «Τυφώνας», το επιχειρησιακό πλοίο του Κοινωφελούς Ιδρύματος συνέβαλε τα μέγιστα, στην απορρύπανση των ακτών τόσο στο Πήλιο όσο και στον Παγασητικό κατά την εξάμηνη δράση του στο πλαίσιο του προγράμματος “Typhoon Project”.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου κ. Σωκράτης Αναγνώστου, παρευρέθηκε στην τελετή απόδοσης τιμής της Περιφέρειας Θεσσαλίας προς το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Λασκαρίδης που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 1η Απριλίου 2024 στο πλοίο. Ο κ. Αναγνώστου, στον χαιρετισμό του, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη εκ μέρους του ΟΛΒ για την σπουδαία συμβολή του Ιδρύματος στον καθαρισμό των περιοχών που υπέστησαν τις δραματικές συνέπειες των πλημμυρών τον περασμένο Σεπτέμβριο κι ευχήθηκε να υπάρξουν αντίστοιχες πρωτοβουλίες με κοινωφελείς πρακτικές και δραστηριότητες κι από άλλους φορείς.

Ο κ. Αναγνώστου προσέφερε αναμνηστικό δώρο και ευχαριστήρια επιστολή στην πρόεδρο του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανάσιος Λασκαρίδης κ. Εύη Λαζού – Λασκαρίδη. Άλλωστε όπως δήλωσε ο κ. Αναγνώστου «η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου είναι ευαίσθητη σε θέματα που άπτονται της προστασίας του περιβάλλοντος».

 

Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο για το 2024, το «SILVER SPIRIT» σημαίας Μπαχάμες, κατέπλευσε λίγο μετά τις 7 το πρωί, την Δευτέρα 1η Απριλίου στο λιμάνι του Βόλου.

Το κρουαζιερόπλοιο προερχόμενο από Μύκονο, μεταφέρει 493 επιβάτες και 402 άτομα πλήρωμα. Στο πλοίο επιβαίνουν πολίτες κυρίως από ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο και Γερμανία. Θα παραμείνει στο Λιμένα του Βόλου για 11 ώρες και θα αποπλεύσει στις 19:00, με προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

 Το κρουαζιερόπλοιο είναι μήκους 230μ. και έχει δυναμικότητα πάνω από 400 άτομα πλήρωμα.

Το πλοίο υποδέχθηκαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΒ Α.Ε. κ. Σωκράτης Αναγνώστου, μαζί με την Αντιδήμαρχο Τουρισμού του Δήμου Βόλου κ. Μελπομένη Λαζάρου.

Από την πλευρά του, ο κ. Σωκράτης Αναγνώστου, καλωσόρισε τον Ιταλό πλοίαρχο του κρουαζιεροπλοίου κ. Arma Gennaro κι αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα. Στο πλαίσιο αγαστής συνεργασίας με τον Δήμο Βόλου, ο κ. Αναγνώστου με την Αντιδήμαρχο Τουρισμού Μελπομένη Λαζάρου, συζήτησαν με τον πλοίαρχο διάφορα ζητήματα που αφορούν στην κρουαζιέρα, στο λιμάνι του Βόλου και στην πόλη.

Σε δηλώσεις του ο κ. Αναγνώστου ανέφερε " Καλωσορίσαμε σήμερα, το πρώτο κρουαζιερόπλοιο για τη φετινή σεζόν. Σύμφωνα με τον μέχρι τώρα προγραμματισμό, αναμένονται 48 κατάπλοι κρουαζιεροπλοίων που έχουν προγραμματιστεί στο λιμάνι μας. Λόγω των πρόσφατων καταστροφικών πλημμυρών, δεν γνωρίζουμε αν θα πραγματοποιηθούν οι αφίξεις όλων των κρουαζιεροπλοίων, ωστόσο εμείς από την πλευρά μας, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία, προκειμένου να αποκατασταθούν όσο το δυνατόν συντομότερα, τα όποια προβλήματα παρουσιάζονται στα βυθίσματα».

 

Συνάντηση πραγματοποίησε την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΒ κ. Σωκράτης Αναγνώστου με την Αντιδήμαρχο Τουρισμού του Δήμου Βόλου κ. Μελπομένη Λαζάρου και τον Αντιδήμαρχο Πρασίνου κ. Σπύρο Γάτο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ανάληψης των νέων καθηκόντων των Αντιδημάρχων, καθώς και στο γεγονός ότι τη Δευτέρα 1η Απριλίου 2024, αναμένεται να καταπλεύσει στον λιμένα Βόλου, το πρώτο κρουαζιερόπλοιο για τη νέα σεζόν. Έγινε συζήτηση σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα και τόσο ο κ. Αναγνώστου όσο και η κ. Λαζάρου, επαναβεβαίωσαν την άριστη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των δύο φορέων για την προώθηση του τουρισμού και της κρουαζιέρας.

Τέθηκαν επί τάπητος διάφορα ζητήματα, που άπτονται του τουρισμού, καθώς και οι από κοινού πρωτοβουλίες που προτίθενται να λάβουν οι δύο φορείς για την τουριστική προώθηση κι ανάπτυξη της περιοχής.

 

Οι πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τη Μαγνησία στις αρχές και τέλη Σεπτεμβρίου του 2023, είχαν ως αποτέλεσμα, την πρόκληση σημαντικών ζημιών και καταστροφών και στην περιοχή της Αγριάς. Τα ορμητικά νερά και οι καταρρακτώδεις βροχές που σημειώθηκαν στον Νομό, παρέσυραν μεταξύ άλλων και αυτοκίνητα τα οποία κατέληξαν στη θάλασσα.

Ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου, από την πρώτη στιγμή των πλημμυρικών φαινομένων, κατέγραψε όλα τα προβλήματα τα οποία παρουσιάστηκαν τόσο στην χερσαία όσο και στη θαλάσσια περιοχή ευθύνης του, προωθώντας άμεσα προτάσεις και λύσεις για την αποκατάσταση αυτών.

Την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024, ο ΟΛΒ προχώρησε (μέσω εργολαβίας που χρηματοδότησε ο ίδιος) στην ανέλκυση δύο οχημάτων (αυτοκινήτων) από τη θαλάσσια περιοχή των «Προσφυγικών» της Αγριάς – θαλάσσια περιοχή ευθύνης του - με τη συναίνεση βεβαίως των ιδιοκτητών τους. Τα οχήματα ανελκύστηκαν από το θαλάσσιο χώρο και μεταφέρθηκαν σε αντίστοιχη πιστοποιημένη επιχείρηση ανακύκλωσης (τέλους κύκλου ζωής οχημάτων).

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, Σωκράτης Αναγνώστου, σε δηλώσεις του επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι «Ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου, έξι μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες, συνεχίζει να καταβάλλει αδιάκοπες προσπάθειες για την επαναφορά του λιμένος, αλλά και όλων των χερσαίων και θαλάσσιων περιοχών αρμοδιότητάς του στην προτέρα κατάσταση για την εύρυθμη λειτουργία όλων των δραστηριοτήτων σε κάθε σημείο ευθύνης του».

 

Page 1 of 7
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς