Επίσκεψη μαθητών στο λιμάνι της Σούδας

Επίσκεψη μαθητών δημοτικών σχολείων στο λιμάνι της Σούδας στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας (European Maritime Day), που διοργανώνεται με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Επιτροπής Θαλασσίων Υποθέσεων της Κοινότητας, γιορτάζεται φέτος για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Συμμετέχοντας λοιπόν στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της, το Λιμενικό Ταμείο Νομού Χανίων διοργάνωσε την δράση «Η θάλασσά μας - το λιμάνι μας - το μέλλον μας στα μάτια της νέας γενιάς».

Μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης από Δημοτικά Σχολεία της ευρύτερης περιοχής της Σούδας ξεναγήθηκαν σήμερα Παρασκευή 29-5-2015 από εθελοντές σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Κρήτης, τόσο στους χώρους του λιμανιού της Σούδας, όσο και στους χώρους της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Κρήτης στο Βλητέ. Επίσης οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, τον Κεντρικό Λιμενάρχη Χανίων και με στελέχη του Τελωνείου Χανίων, καθώς και να παρακολουθήσουν τις δραστηριότητες και τις λειτουργίες του λιμανιού, όπως επίδειξη φορτοεκφόρτωσης πλοίου με το γερανό του λιμανιού, ζύγιση λεωφορείου στην πλάστιγγα του λιμανιού κλπ. Ακόμα, συζήτησαν με τους σπουδαστές της Α.Ε.Ν. για τα ναυτικά επαγγέλματα, για το ρόλο των θαλάσσιων μεταφορών και για τις ναυτιλιακές και λιμενικές δραστηριότητες.

Μετά την επιτυχή αυτή ενημερωτική επίσκεψη των μαθητών, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την ομάδα διοργάνωσης της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ευκαιρία που μας έδωσαν, όπως και την Ένωση Λιμένων Ελλάδος για την υποστήριξη της διοργάνωσης.

Επίσης ευχαριστούμε την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Κρήτης και τους πρόθυμους σπουδαστές-ξεναγούς της, τους εκπαιδευτικούς των Δημοτικών Σχολείων της γύρω περιοχής που άμεσα αποδέχθηκαν την πρόσκλησή μας, καθώς και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων, το Τελωνείο Χανίων και το Σώμα Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού Τμήματος Χανίων για την συνεργασία τους και την ΒΙΟΧΥΜ για τους χυμούς που προσέφερε στους μικρούς μαθητές.

Read 1970 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς