Δ.Λ.Τ. ΜΥΚΟΝΟΥ:. Η ΜΥΚΟΝΟΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ & ΕΚΘΕΣΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ SEATRADE EUROPE

ΜΥΚΟΝΟΣ, ΕΛΛΑΔΑ – 13 Σεπτεμβρίου 2023 – Η Μύκονος συμμετείχε ενεργά στο Ευρωπαϊκό συνέδριο και στην αντίστοιχη έκθεση κρουαζιέρας Seatrade Europe, που διεξήχθη στη Αμβούργο Γερμανίας. Κατά τη διάρκειά τους, πραγματοποιήθηκαν σημαντικές ανακοινώσεις και συναντήσεις που αναβαθμίζουν τη θέση της Μυκόνου ως προορισμό κρουαζιέρας.

Ταυτόχρονα, πολλές άλλες εταιρείες εξέφρασαν τη διάθεσή τους να συνεισφέρουν σε προγράμματα περιβαντολογικής αξίας, προκειμένου να συνεισφέρουν στη βιωσιμότητα του προορισμού. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, πραγματοποιήθηκαν προγραμματισμένες συναντήσεις με τις εταιρείες κρουαζιέρες, στις οποίες παρουσιάστηκαν οι πρωτοβουλίες και οι βελτιώσεις που πραγματοποιήθηκαν το 2023, καθώς και τα σχέδια για το επόμενο διάστημα. Επίσης, πραγματοποιήθηκε και συνάντηση με την

Γενική Διευθύντρια της CLIA για την Ευρώπη, Marie-Caroline Laurent, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη του κρουαζιέρας και την προώθηση των βέλτιστων πρακτικών στον κλάδο. Ενώ η ίδια η κα Laurent πρότεινε η CLIA να συνδράμει τόσο με τις εξιδεικευμένες επιτροπές των λιμένων της, όσο και με χρηματοδοτούμενες έρευνες την ανάπτυξη του παγκόσμιου προορισμού της Μυκόνου.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο πρόγραμμα ελέγχου αφιξο-αναχωρήσεων του ΔΛΤΜ, το οποίο αναμένουν όλες οι εταιρείες κρουαζιέρα να δημοσιευθεί και στην ανάπλαση της περιοχής "Κολοκύθα", όπου θα δημιουργηθούν νέες θέσεις για τις λάντζες στο Παλαιό Λιμάνι της Μυκόνου, βελτιώνοντας την εμπειρία των ταξιδιωτών και συμβάλλοντας στην αποσυμφόρηση του οδικού δικτύου μεταξύ του νέου και του παλιού λιμένα.

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μυκόνου, σε συνεργασία με την Five Senses Consulting, τον σύμβουλο του Λιμενικού Ταμείου, παρουσίασαν επίσης την πολύ επιτυχημένη δράση του έργου "Mykonos Smart Signs". Μέσω αυτού του έργου, όλοι οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να αντλήσουν πληροφορίες σχετικά με την ιστορία, τον πολιτισμό και την ιστορία της Μυκόνου σε πέντε διαφορετικές γλώσσες, χρησιμοποιώντας την πιο εξελιγμένη τεχνολογία, συμπεριλαμβανομένων των σφραγίδων QR και των NFC tags.

Επιπλέον, είναι σημαντικό να τονίσουμε τη σημαντική συνεισφορά της κρουαζιέρας στην τοπική οικονομία. Πάνω από το 50-60% των επισκεπτών αναμένεται να επιστρέψουν στο νησί ως κανονικοί τουρίστες, συμβάλλοντας στην άμεση και μεσοπρόθεσμη δυναμική της τοπικής οικονομίας. Η επίδραση της Μυκόνου επεκτείνεται και σε όλη τη χώρα, δημιουργώντας μια αναγνωρίσιμη οντότητα που προσελκύει επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μυκόνου επιδεικνύει αφοσίωση προς την βελτίωση του προορισμού κρουαζιέρας ως αποτέλεσμα της συλλογικής προσπάθειας με την υποστήριξη της Δημοτικής Αρχής της Μυκόνου για τη βελτίωση της σύνδεσης της κρουαζιέρας με τις τοπικές επιχειρήσεις και τα προϊόντα του νησιού.

Read 161 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς