Οργανισμός Λιμένος Ελευσίνας (Ο.Λ.Ε.)

  • Ο Λιμένας Ελευσίνας είναι από τους παλαιότερους της Ευρώπης καθώς από τις ανασκαφές και τα ευρήματα της αρχαιολογικής σκαπάνης, πιστοποιείται η λειτουργία του από την κλασσική Εποχή (500 π.χ.). Βρίσκεται στις βορειοδυτικές ακτές του Σαρωνικού κόλπου, στο νοτιοανατολικό τμήμα της ηπειρωτικής χώρας, σε απόσταση 14 χιλιομέτρων από τον Πειραιά.
  • Το 1923 ιδρύεται το Λιμενικό Ταμείο Ελευσίνας, φορέας διαχείρισης του λιμένα, το 1992 με απόφαση του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας κατατάσσεται στην Α’ κατηγορία Λιμένων Εθνικής Σημασίας και το 2001 μετατρέπεται σε ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΛΙΜΕΝΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ Α.Ε. με το Ν. 2932/2001. Το λιμάνι της Ελευσίνας βρίσκεται στο δυτικό άκρο της Αττικής Χερσονήσου και στο κέντρο του ομώνυμου κόλπου της Ελευσίνας.

Ο Οργανισμός Λιμένα Ελευσίνας,

συστάθηκε σε Α.Ε. το 2003 με σύμβαση παραχώρησης από το Ελληνικό Δημόσιο για τη χρήση και εκμετάλλευση της ζώνης λιμένα που εκτείνεται σε 200 περίπου στρέμματα. Πρόκειται για ένα λιμάνι που από το 1992 έχει χαρακτηριστεί από την ελληνική Πολιτεία σε εθνικής σημασίας, τόσο για τον στρατηγικό του ρόλο στη χάραξη εθνικής λιμενικής πολιτικής, όσο και για τη πλεονεκτική γεωγραφική του θέση.

 

 

 

ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΛΙΜΕΝΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

 

  • Κουμπέτσος Γεώργιος, Πρόεδρος Δ.Σ. Ο.Λ.Ε. Α.Ε. (μη εκτελεστικό μέλος)
  • Καμαρινάκης Απόστολος, Δ/νων Σύμβουλος Ο.Λ.Ε. Α.Ε. (εκτελεστικό μέλος)
  • Καλλιανού Άννα-Μαρία, Μέλος, εκπρόσωπος ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε (μη εκτελεστικό μέλος)
  • Γεωργιάδης Ιωάννης, Μέλος (μη εκτελεστικό μέλος)
  • Κατσογιάννης Χρήστος, Μέλος, εκπρόσωπος Ο.Φ.Ε. (μη εκτελεστικό μέλος)
  • Φιριππής Νικόλαος, Μέλος, εκπρόσωπος Ε.Β.Ε.Π. (μη εκτελεστικό μέλος)
  • Χρήστου Κωνσταντίνος, Μέλος, εκπρόσωπος ΟΜ.Υ.Λ.Ε. (μη εκτελεστικό μέλος)

 

 

ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

Η Ελευσίνα αποτελεί για τον ΟΛΕ ΑΕ μεγάλο στοίχημα να συνδυάσει την Ανάπτυξη με την προστασία του Περιβάλλοντος και να αναδειχθεί με διεθνή πιστοποίηση, σε Πράσινο Λιμάνι... pdf-icon   Ο Οργανισμός Λιμένα Ελευσίνας Α.Ε. έχει στη δικαιοδοσία του τη γεωγραφική περιοχή ευθύνης όπως ορίζεται από το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο ΦΕΚ 99 Α /1999, ΦΕΚ Δ 359/1977, ΦΕΚ Β 1447/2001, ΦΕΚ ΑΑΠ/2011... pdf-icon

 

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Οργανισμός προχωρεί στη διαδικασία δράσεων, ενεργειών, συνεργιών κλπ για την υλοποίηση μέτρων που αφορούν το Λιμένα και τη Βιώσιμη Αειφορική Ανάπτυξη, σε συνδυασμό με τις δυνατότητες παραγωγής προστιθέμενης αξίας... pdf-icon   Η Ανάπτυξη συντίθεται από διάφορες δράσεις και ενέργειες με κυρίαρχα στοιχεία την πράσινη Ανάπτυξη, το Πολιτισμικό απόθεμα και τον Κοινωνικό Πολιτισμό με σημείο αναφοράς ένα σύστημα λιμενικών παροχών που αναδεικνύει ολόκληρη την ακτογραμμή της Δυτικής Αττικής... pdf-icon

 

ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Η όλη διαδικασία που ακολουθείται όσο αφορά το Στρατηγικό και Επιχειρησιακό Σχέδιο του Οργανισμού και σύμφωνα με τις βασικές κατευθύνσεις του μεσοπρόθεσμου σχεδίου δράσης εκτός των προτεινόμενων αναπτυξιακών πρωτοβουλιών αλλά και της ολοκληρωμένης ένταξης του Σ.Ε.Σ. κινείται και σε ένα παράλληλο άξονα αναφοράς: την διερεύνηση και ένταξη σε διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία (εθνικά – κοινοτικά – διακρατικά) προκειμένου οι όλες Δράσεις – ενέργειες να έχουν θετικά αποτελέσματα προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση... pdf-icon   Το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας προέκυψε, όπως προβλέπεται από τις σχετικές διατάξεις του Ν. 2932/2001, από την απογραφή, αποτίμηση και εκτίμηση των περιουσιακών στοιχείων του «Λιμενικού Ταμείου Ελευσίνας» που έγινε από την επιτροπή του άρθρου 9 Κ.Ν.2190/1920... pdf-icon

 

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

pdf-icon

 

Ώρες λειτουργίας: 08:00 π.μ. έως την δύση του ηλίου
Εφαρμογή κώδικα ISPS: Μερικώς
Διαχείριση απορ/των: ΝΑΙ
Διαχείριση υγρών απορ/των:  ΝΑΙ

Μήκος προβλήτας: 305μ.
Αριθμός προβλητών:  2
Αγκυροβόλιο: -
Βάθος: 4,5μ-12,5μ.

Υπηρεσίες: Κ.Λ.Ε., Τελωνείο και λεμβουχικές υπηρεσίες
Παροχή φρέσκου νερού: Με βυτία (υδροφόρες)
Επιβατικοί Σταθμοί: ΟΧΙ
Πλησιέστερο διεθνές αεροδρόμιο:  Ελευθέριος Βενιζέλος

Σταθμός Ταξί: ΝΑΙ
Σταθμός λεωφορείων: ΄>ΝΑΙ
Απόσταση από κέντρο της πόλης:  500μ
Λοιπές υπηρεσίες: WiFi

 

View the embedded image gallery online at:
https://www.elime.gr/index.php/elefsina#sigProIde936f5f996

Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς