Ο.Λ.ΠΑ. ΑΕ:. Εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας 2024 του Οργανισμού Λιμένος Πατρών

Ο.Λ.ΠΑ. ΑΕ:. Εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας 2024 του Οργανισμού Λιμένος Πατρών

Σε κλίμα χαράς, παρουσία εκλεκτών προσκεκλημένων, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της κοπής της βασιλόπιτας του Οργανισμού Λιμένος Πατρών Αν. Εταιρεία (Ο.Λ.ΠΑ. Α.Ε.) για το έτος 2024, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Οργανισμού στο Νότιο Λιμένα Πατρών, την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024. Την πίτα ευλόγησε ο Π...

ΟΛΠ Α.Ε.: Επιτυχής ολοκλήρωση του ευρωπαϊκού έργου CIPORT στις Βρυξέλλες

ΟΛΠ Α.Ε.: Επιτυχής ολοκλήρωση του ευρωπαϊκού έργου  CIPORT στις Βρυξέλλες

29 Φεβρουαρίου 2024. Mε ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Κεντρικό Κτήριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Berlaymont), η καταληκτική εκδήλωση για το ευρωπαϊκό έργο «CIPORΤ-Cold Ironing in the Port of Piraeus – Taking the final step», μετά και την ολοκλήρωσή του στα τέλη Φεβρουαρίου 2024. Το σημαντικ...

ΟΛΘ Α.Ε.: " Επίσκεψη εκπροσώπων του Γραφείου του Πρωθυπουργού στην ΟΛΘ Α.Ε"

ΟΛΘ Α.Ε.: " Επίσκεψη εκπροσώπων του Γραφείου του Πρωθυπουργού στην ΟΛΘ Α.Ε"

Την ΟΛΘ Α.Ε. επισκέφθηκαν σήμερα ο Διευθυντής του Πρωθυπουργού στη Βουλή και Επικεφαλής Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μιχαήλ Μπεκίρης και ο Συντονιστής Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Ιωάννης Παπαγεωργίου. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Εκτελεστικός Πρόεδρος Δ.Σ. της ΟΛΘ Α.Ε., Θ...

Ε.ΛΙΜ.Ε:. Εγκαίνια νέων γραφείων και Συνεδρίαση της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος

Ε.ΛΙΜ.Ε:. Εγκαίνια νέων γραφείων και Συνεδρίαση της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης  της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος

Την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024, στον Πειραιά, τελέστηκαν τα εγκαίνια των νέων γραφείων της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (Ε.ΛΙΜ.Ε.), και πραγματοποιήθηκε το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο για το έτος 2024, υπό την προεδρία του Προέδρου της Ένωσης, κ. Αθανάσιου Λιάγκου, καθώς και η ετήσια Γενική Συνέλευση τω...

ΟΛΒ Α.Ε:. Στην Αίγυπτο ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΒ Α.Ε. για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Βόλου - Αλεξάνδρειας

Στην Αίγυπτο βρέθηκε 18 – 21 Σεπτεμβρίου 2023, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου κ. Σωκράτης Αναγνώστου, μαζί με μέλη της Ελληνικής Συντονιστικής Ομάδας προώθησης της πρωτοβουλίας ακτοπλοϊκής σύνδεσης διακίνησης επιβατών και οχημάτων (Ε/Γ-Ο/Γ) μεταξύ Ελλάδος Αιγύπτου, από/προς τους λιμένες Βόλου και Αλεξάνδρειας.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση αποτελεί πρωτοβουλία των εμπλεκόμενων φορέων (Οργανισμό Λιμένος Βόλου Α.Ε., Επιμελητήριο Μαγνησίας, Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδας Οδικών Εμπορευματικών και Επιβατικών Μεταφορών (ΟΦΑΕ) & Επιμελητηριακό Επιχειρηματικό Σύνδεσμο Μεταφορών (Ε.Ε.ΣΥ.Μ)) που ξεκίνησε το 2021 και στηρίζεται ένθερμα από τα Υπουργεία Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και Εξωτερικών της Ελλάδος, καθώς και από τα αντίστοιχα Υπουργεία της Αιγύπτου.

Στην Ελληνική αντιπροσωπεία συμμετείχαν εκτός του Διευθύνοντος Συμβούλου, οι κ.κ. Μιχάλης Αδαμαντιάδης Πρόεδρος Ε.Ε.ΣΥ.Μ, Απόστολος Κενανίδης, Πρόεδρος ΟΦΑΕ και Β´ Αντιπρόεδρος Ε.Ε.ΣΥ.Μ, Αθανάσιος Ζλατούδης, Μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Γεώργιος Εμμανουλόπουλος, Συγκοινωνιολόγος Μηχανικός, Μέλος του Ε.Ε.ΣΥ.Μ. και η κα Ηρώ Δουμάνη, Γενική Διευθύντρια, ΟΦΑΕ.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων διαβουλεύσεων των δύο πλευρών με σκοπό τη διά ζώσης συνέχιση των συνομιλιών μεταξύ των εμπλεκόμενων.

Τα μέλη της αποστολής είχαν συναντήσεις και διαβουλεύσεις με ανώτατα στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Ναυτιλιακών Θεμάτων του Υπουργείου Μεταφορών και της Ρυθμιστικής Αρχής Χερσαίων Μεταφορών της Αιγύπτου, τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρείας, τον Πρέσβη της Ελλάδος στην Αίγυπτο, κ. Νικόλαο Παπαγεωργίου, τον Πρέσβη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αίγυπτο, κ. Christian Berger, καθώς και με τον Μακαριώτατο Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β΄. Τα μέλη της Ελληνικής αντιπροσωπείας στο Υπουργείο Μεταφορών της Αιγύπτου. Από τις συναντήσεις της Ελληνικής αντιπροσωπείας με τους Πρέσβεις της ΕΕ και της Ελλάδος καθώς και με το Μακαριώτατο Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β΄.

Μάλιστα, ο Μακαριότατος Πατριάρχης στηρίζει πλήρως την συγκεκριμένη πρωτοβουλία και κατά τη διάρκεια της συνάντησης, επιβεβαίωσε τη στήριξή του και την ετοιμότητά του να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια, δίνοντας την ευχή του για καλή επιτυχία.

Κύρια θέματα συζήτησης με την Αιγυπτιακή πλευρά που πραγματοποιήθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρείας υπό την Προεδρεία του Ναυάρχου Nehad Aly Shahin, Προέδρου του Οργανισμού, και σειρά ανώτερων στελεχών του Λιμένος και του Υπουργείου Μεταφορών, ήταν η τελική επεξεργασία του Μνημονίου Συνεργασίας πού προτείνεται για υπογραφή από τους δύο Λιμένες (Βόλου - Αλεξάνδρειας), καθώς και τα επόμενα βήματα προώθησης της πρωτοβουλίας, μεταξύ των οποίων και η προγραμματιζόμενη επίσκεψη στην Ελλάδα της Αιγυπτιακής Συντονιστικής Ομάδας.

 

Από τη συνάντηση των δύο πλευρών στα Κεντρικά Γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Αλεξάνδρειας

Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων οριστικοποιήθηκε το κείμενο του Μνημονίου Συνεργασίας και οι προδιαγραφές της μελέτης σκοπιμότητας και βιωσιμότητας της γραμμής, η εκπόνηση της οποίας αποτελεί κλειδί για την υλοποίησή της.

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΒ Α.Ε. κ. Σωκράτης Αναγνώστου δήλωσε «Τύχαμε θερμής υποδοχής από τους εκπροσώπους της αιγυπτιακής πλευράς. Η προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ευελπιστούμε ότι θα αποδώσει καρπούς. Ήδη προωθείται η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας (MOU) μεταξύ των δύο λιμένων, ενώ έχουν προηγηθεί συζητήσεις κι ενέργειες σχετικά και με την εκπόνηση της μελέτης βιωσιμότητας της πορθμειακής γραμμής, η οποία προτάθηκε για χρηματοδότηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση από την Πρεσβεία της στην Αίγυπτο . Είμαστε αισιόδοξοι για το εγχείρημα αυτό καθώς η αίσια έκβασή του θα ενισχύει τον διεθνή ρόλο της Ελλάδας στις μεταφορές».

 

Read 120 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς