ΟΛΠ Α.Ε.: Νέες Τεχνολογίες και Ήπιες Δεξιότητες: Ρόλος Κλειδί για την Απανθρακοποίηση της Ναυτιλίας

23 Μαΐου 2024. Η προώθηση νοοτροπίας ασφάλειας σχετικά με την απανθρακοποίηση στη ναυτιλία προϋποθέτει την καλλιέργεια και ανάπτυξη των ήπιων δεξιοτήτων όπως και τη συνεχή εκπαίδευση και επανακατάρτιση των εργαζομένων σε νέες τεχνολογίες, σύμφωνα με τα συμπεράσματα ημερίδας που διοργάνωσε η Ελληνική...

Ο.Λ.Ε. Α.Ε.: Επίσκεψη του νέου Κεντρικού Λιμενάρχη Ελευσίνας στον Ο.Λ.Ε. ΑΕ

Εθιμοτυπική επίσκεψη στα γραφεία της Διοίκησης του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας (Ο.Λ.Ε.) ΑΕ πραγματοποίησε, την Τετάρτη 22 Μαΐου 2024, ο νέος Κεντρικός Λιμενάρχης Ελευσίνας Πλοίαρχος Λ.Σ., κ. Βασίλειος Μπικάκης, στο πλαίσιο της ανάληψης των νέων καθηκόντων του.

Ε.ΛΙΜ.Ε:. Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος στα Χανιά για πρώτη φορά

Ε.ΛΙΜ.Ε:. Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος  στα Χανιά για πρώτη φορά

Την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος στα Χανιά, υπό την Προεδρία του Εκτελεστικού Προέδρου του Δ.Σ. της ΟΛΘ Α.Ε. και Προέδρου της ΕΛΙΜΕ κ. Θάνου Λιάγκου και την παρουσία των Διευθυνόντων Συμβούλων και Προέδρων των Οργανισμών Λιμένων, μελών του Δ.Σ...

Ο.Λ.Β. Α.Ε.: Συνάντηση του Διευθύνοντος Συμβούλου Σωκράτη Αναγνώστου με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας

Ο.Λ.Β. Α.Ε.:  Συνάντηση του Διευθύνοντος Συμβούλου Σωκράτη Αναγνώστου με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Δημήτρη Κουρέτα και την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων κ. Άννα Μαρία Παπαδημητρίου, πραγματοποίησε τη Μ. Πέμπτη 2 Μαΐου 2024 ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου κ. Σωκράτης Αναγνώστου.

ΟΛΗ ΑΕ:. Μήνυμα Διοίκησης του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου για Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ναυτιλίας καθιερώθηκε το 1978, από το Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΙΜΟ). Φέτος όπου εορτάζεται την 28η Σεπτεμβρίου με θέμα «50 χρόνια MARPOL-Η δέσμευσή μας συνεχίζεται’’, αναδεικνύει την Διεθνή Σύμβαση για την πρόληψη της ρύπανσης από τα πλοία στις θάλασσες και τους ωκεανούς του κόσμου.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗ κ. Μηνάς Παπαδάκης επεσήμανε ότι στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι θάλασσές μας και το περιβάλλον συγκαταλέγονται η κλιματική αλλαγή, τα θαλάσσια απορρίμματα και η διατήρηση της βιοποικιλότητας.
Κλειδί στην επιτυχή μετάβαση σε μία πιο πράσινη ναυτιλία αποτελεί η χρήση καινοτομιών και νέων τεχνολογιών για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα στο ναυτιλιακό τομέα που μπορούν να υποστηρίξουν μία ισότιμη πράσινη μετάβαση σε μία παγκόσμια ναυτιλία και να συμβάλλουν στην επίτευξη μίας οικονομικά αποδοτικής, κοινωνικά δίκαιης και βιώσιμης ναυτιλιακής ανάπτυξης.

Η Ελληνική Ναυτιλία κατέχει περίοπτη θέση στον διεθνή ανταγωνισμό, ιδιαίτερα δε το νησί της Κρήτης με την τεράστια ναυτική παράδοση έχει πολλά να θυμάται μέσα από τις ναυτικές ιστορίες στις θάλασσες της Μεσογείου. Ιστορίες που ξεκινούν από τα χρόνια της αρχαιότητας και συνεχίζονται με εκείνες των σύγχρονων εργατών της θάλασσας που μένουν χαραγμένες ανεξίτηλα στη συλλογική μας μνήμη. Ιστορίες που τις χαρακτηρίζει η επικινδυνότητα, η ανασφάλεια, η αβεβαιότητα, η αποξένωση και η στέρηση της οικογένειας, των αγαπημένων προσώπων αλλά και των αγαθών της κοινωνικής ζωής.

Σε όλους τους ναυτικούς, που η συνεισφορά τους στην ναυτιλιακή κοινότητα έχει διαδραματίσει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην ασφάλεια της θάλασσας και της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος πέραν της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης της χώρας μας, την σημερινή ημέρα πρωτίστως τους τιμούμε και στέλνουμε το δικό μας μήνυμα ευγνωμοσύνης.