Ε.ΛΙΜ.Ε:. Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος στα Χανιά για πρώτη φορά

Ε.ΛΙΜ.Ε:. Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος  στα Χανιά για πρώτη φορά

Την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος στα Χανιά, υπό την Προεδρία του Εκτελεστικού Προέδρου του Δ.Σ. της ΟΛΘ Α.Ε. και Προέδρου της ΕΛΙΜΕ κ. Θάνου Λιάγκου και την παρουσία των Διευθυνόντων Συμβούλων και Προέδρων των Οργανισμών Λιμένων, μελών του Δ.Σ...

Ο.Λ.Β. Α.Ε.: Συνάντηση του Διευθύνοντος Συμβούλου Σωκράτη Αναγνώστου με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας

Ο.Λ.Β. Α.Ε.:  Συνάντηση του Διευθύνοντος Συμβούλου Σωκράτη Αναγνώστου με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Δημήτρη Κουρέτα και την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων κ. Άννα Μαρία Παπαδημητρίου, πραγματοποίησε τη Μ. Πέμπτη 2 Μαΐου 2024 ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου κ. Σωκράτης Αναγνώστου.

O.Λ.Η. Α.Ε.: Στατιστικά κρουαζιέρας α΄ τετραμήνου 2024

O.Λ.Η. Α.Ε.: Στατιστικά κρουαζιέρας α΄ τετραμήνου 2024

Με 30% αύξηση στην επιβατική κίνηση στο α’ τετράμηνο 2024 και τρία κρουαζιερόπλοια την 30/04/2024, αποχαιρέτησε ο Απρίλιος το λιμάνι Ηρακλείου.

Ο.Λ.Ε. Α.Ε.: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Πρώτων Βοηθειών από τον ΟΛΕ

Ο.Λ.Ε. Α.Ε.: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Πρώτων Βοηθειών από τον ΟΛΕ

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Πρώτων Βοηθειών, ειδικά προσαρμοσμένο για τους εργαζόμενους στον Λιμένα Ελευσίνας, διοργάνωσε ο Οργανισμός Λιμένος Ελευσίνας (Ο.Λ.Ε.) ΑΕ, στον συνεδριακό χώρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ελευσίνας-Δυτικής Αττικής (Ε.Κ.Ε.Δ.Δ.Α.), την Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024. Η δράση υλοπο...

O.Λ.Η. Α.Ε:. ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ Ο ΟΛΗ ΣΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ TOURISM AWARDS 2024 KAI ΣΤΟ MISSION OCEAN ΣΤΟ 9Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ OUR OCEAN ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Σε μία λαμπρή βραδιά, σε κεντρικό ξενοδοχείο, παρουσία του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Χάρη Θεοχάρη, απονεμήθηκαν την Δευτέρα 15/4/2024 τα Βραβεία Tourism Awards 2024, με τη συμμετοχή πολλών προσωπικοτήτων, επιχειρηματιών του κλάδου του Τουρισμού και στελεχών μεγάλων επιχειρήσεων.

Τα βραβεία - θεσμός του κλάδου μπήκαν δυναμικά στη δεύτερη δεκαετία τους βάζοντας στο επίκεντρο την Ελληνικότητα και τη Βιωσιμότητα και επιβράβευσαν τους πρωτοπόρους και καινοτόμους του ελληνικού τουρισμού και του επιχειρείν του κλάδου.

Ανάμεσα σε πολλές υποψηφιότητες, Ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου βραβεύτηκε με το ασημένιο βραβείο, στην κατηγορία Συνεργατικότητα Δημιουργία και Ενίσχυση της συνεργατικότητας φορέων και επιχειρήσεων, με τον τίτλο υποψηφιότητας (Heraklion Port Local Μarket «Εκθετήριο-πωλητήριο τοπικών προϊόντων στον σταθμό Κρουαζιέρας Λιμένα Ηρακλείου».

Τις υποψηφιότητες στις συνολικά 10 κατηγορίες των βραβείων αξιολόγησε κριτική επιτροπή απαρτιζόμενη από πανεπιστημιακούς, δημοσιογράφους και επιχειρηματίες του κλάδου, καθώς και επαγγελματίες των επιμέρους τομέων αξιολόγησης.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗ κ. Μηνάς Παπαδάκης με αφορμή την ίδια την βράβευση από τον κορυφαίο θεσμό της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας εξέφρασε την ικανοποίησή του, για το γεγονός πως πέραν της μέγιστης σημαντικής αναγνώρισης της δουλειάς του ΟΛΗ για την τουριστική ανάπτυξη, αναδείχθηκε μέσα στην καρδιά του κόσμου του τουρισμού για μία ακόμη φορά.

Τα Tourism Awards 2024 διοργάνωσε η Boussias Events, και τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Αλλο ένα ακόμα βραβείο απενεμήθη στον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου την Τρίτη 16 Απριλίου στο 9ο Συνέδριο Our Ocean στην Αθήνα όπου τέσσερα λιμάνια βραβεύτηκαν για την συνεισφορά τους στο «Mission Ocean” . Τα λιμάνια της Αμβέρσας-Μπριζ, της Ραβέννας, του Ηρακλείου και του Γαλαταπορτ αναδείχθηκαν νικητές ως αναγνώριση της συμβολής τους στην αποστολή της ΕΕ «Αποκαταστήστε τον Ωκεανό μας και Waters μέχρι το 2030.

Τα βραβεία απονεμήθηκαν σε συνεργασία με την BlueMissionMed, τη συντονιστική δράση υποστήριξης του Mission Mediterranean Lighthouse.

Στην κατηγορία Οικολογική Συνείδηση και Προσωπικότητα το Λιμάνι του Ηρακλείου απέσπασε το βραβείο για την αφοσίωσή του στην ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων και στην προώθηση βιώσιμων πρακτικών στη ναυτιλιακή βιομηχανία.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗ κ. Μηνάς Παπαδάκης, ο οποίος παρέλαβε το βραβείο, δήλωσε ότι ο ΟΛΗ με τις οραματικές του στρατηγικές υποστηρίζει την πράσινη μετάβαση με δράσεις που περιλαμβάνουν την ανάπτυξη ενός πράσινου λιμανιού και ενεργειακού κόμβου και με έμφαση σε πρωτοβουλίες βιώσιμης κινητικότητας. Συνδέοντας τους ανθρώπους και τους τόπους με τις απαραίτητες λύσεις και γνώσεις, το Λιμάνι του Ηρακλείου συνεχίζει να αναπτύσσει και να προωθεί δράσεις και καινοτόμες λύσεις για την κλιματική αλλαγή με εναλλακτικές πρακτικές για την πρόληψη της ρύπανσης με απώτερο στόχο την μετάβαση για ένα φιλικό πράσινο ενεργειακό λιμάνι.

Τα βραβεία έρχονται σε μια εποχή που η υποστήριξη και η αναγνώριση της Mission Ocean και των στόχων της αυξάνεται παντού με όλο και περισσότερο ενδιαφερόμενους να υποστηρίζουν και να μοιράζονται βέλτιστες πρακτικές για την αποκατάσταση των ωκεανών και των θαλασσών .

Read 91 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς