Ε.ΛΙΜ.Ε:. Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος στα Χανιά για πρώτη φορά

Ε.ΛΙΜ.Ε:. Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος  στα Χανιά για πρώτη φορά

Την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος στα Χανιά, υπό την Προεδρία του Εκτελεστικού Προέδρου του Δ.Σ. της ΟΛΘ Α.Ε. και Προέδρου της ΕΛΙΜΕ κ. Θάνου Λιάγκου και την παρουσία των Διευθυνόντων Συμβούλων και Προέδρων των Οργανισμών Λιμένων, μελών του Δ.Σ...

Ο.Λ.Β. Α.Ε.: Συνάντηση του Διευθύνοντος Συμβούλου Σωκράτη Αναγνώστου με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας

Ο.Λ.Β. Α.Ε.:  Συνάντηση του Διευθύνοντος Συμβούλου Σωκράτη Αναγνώστου με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Δημήτρη Κουρέτα και την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων κ. Άννα Μαρία Παπαδημητρίου, πραγματοποίησε τη Μ. Πέμπτη 2 Μαΐου 2024 ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου κ. Σωκράτης Αναγνώστου.

O.Λ.Η. Α.Ε.: Στατιστικά κρουαζιέρας α΄ τετραμήνου 2024

O.Λ.Η. Α.Ε.: Στατιστικά κρουαζιέρας α΄ τετραμήνου 2024

Με 30% αύξηση στην επιβατική κίνηση στο α’ τετράμηνο 2024 και τρία κρουαζιερόπλοια την 30/04/2024, αποχαιρέτησε ο Απρίλιος το λιμάνι Ηρακλείου.

Ο.Λ.Ε. Α.Ε.: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Πρώτων Βοηθειών από τον ΟΛΕ

Ο.Λ.Ε. Α.Ε.: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Πρώτων Βοηθειών από τον ΟΛΕ

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Πρώτων Βοηθειών, ειδικά προσαρμοσμένο για τους εργαζόμενους στον Λιμένα Ελευσίνας, διοργάνωσε ο Οργανισμός Λιμένος Ελευσίνας (Ο.Λ.Ε.) ΑΕ, στον συνεδριακό χώρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ελευσίνας-Δυτικής Αττικής (Ε.Κ.Ε.Δ.Δ.Α.), την Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024. Η δράση υλοπο...

Ο.Λ.Β. Α.Ε:. Ανάγκη για ενίσχυση της ανθεκτικότητας στα ελληνικά λιμάνια

Διαδραστικό εργαστήριο για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας στα ελληνική λιμάνι πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 στην αίθουσα εκδηλώσεων στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου.

Το ερευνητικό έργο με τίτλο «Ενίσχυση της ανθεκτικότητας για τα ελληνικά λιμάνι – Reports» υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Φυσικό Περιβάλλοντος και Καινοτόμες Δράσεις 2022 – Άξονας Προτεραιότητας 4 «Έρευνα και Εφαρμογή» με συνολικό προϋπολογισμό 199.647 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο με δικαιούχο του Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Η κ. Αμαλία Πολυδωροπούλου επιστημονικά υπεύθυνη του έργου ResPorts, αναφέρθηκε στις δράσεις που πρέπει να γίνονται για να είναι ανθεκτικό ένα λιμάνι από άποψη υποδομών από άποψη λειτουργικότητας, διευκρινίζοντας ότι για το συγκεκριμένο έργο που μετέχει το Πανεπιστήμιο, γίνονται «ζωντανά εργαστήρια» στο λιμάνι Χίου, στον λιμένα Βόλου και στον λιμένα Ηρακλείου. «Στόχος μας είναι να φτιάξουμε ένα εργαλείο λήψης απόφασης που να μπορεί να βοηθά τις τοπικές Αρχές και τους πολίτες για να μπορέσουν να αντιδράσουν και να προετοιμαστούν καλύτερα ώστε να μην υπάρχουν αρνητικές περιπτώσεις από φυσικά φαινόμενα» δήλωσε μεταξύ άλλων η κ. Πολυδωροπούλου.

Την εκδήλωση, τίμησε με την παρουσία της και η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Άννα – Μαρία Παπαδημητρίου, η οποία σημείωσε ότι σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στο πλαίσιο προγραμματικής, θα ξεκινήσουνε μελέτες στις εννέα λεκάνες απορροής και στον Παγασητικό καθώς και έργα ορεινής υδρονομίας για τη συγκράτηση των νερών, ενώ πρόσθεσε ότι, ήδη ξεκίνησαν έργα τοπογράφησης και προχωράνε μόνιμα έργα αποκαταστάσεων, για την προστασία του λιμένος αλλά και μικρότερων λιμένων, που θα λειτουργήσουν και προς όφελος του τουρισμού και των κατοίκων της περιοχής.

Τέλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου κ. Σωκράτης Αναγνώστου, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση – ενημέρωση, επισημαίνοντας ότι, αναμένει ο λιμένος με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα πορίσματα και τα αποτελέσματα του έργο που εκπονεί το Πανεπιστήμιο. Αναφέρθηκε στις αρνητικές συνέπειες που προκλήθηκαν στο λιμάνι του Βόλου από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου κι είχαν ως αποτέλεσμα 700.000 κυβ. προσχώσεων να βρίσκονται στον λιμένα Βόλου, προσθέτοντας ότι το έργο δεν έχει ακόμη δημοπρατηθεί, με ότι αυτό συνεπάγεται στις προσπάθειες που γίνονται για να γίνει «ανθεκτικό». Επίσης, τόνισε ότι ο λιμένας Βόλου, χωροτακτικά, βρίσκεται στην εκβολή δύο χειμάρρων, επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη από πλευράς Περιφέρειας Θεσσαλίας, να κατασκευαστούν τα απαραίτητα έργα, έτσι ώστε τα ποτάμια να μετατραπούν σε «αμμοκράτες» συγκρατώντας τα χώματα κι ως εκ τούτου περιορίζοντας μεγάλα προβλήματα, από αντίστοιχες θεομηνίες στο μέλλον.

Read 76 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς