ΟΛΗ: Στην ημερίδα "Pan European Cruise Dialogue" ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗ Μηνάς Παπαδάκης

Στον 2ο Πανευρωπαϊκό Διάλογο για την Κρουαζιέρα που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλες, συμμετείχε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου κ. Μηνάς Παπαδάκης. Κυρίαρχο θέμα συζήτησης ήταν η αειφορία και η πράσινη μετάβαση. Το λιμάνι του Ηρακλείου παρακολουθεί στενά τις διεθνείς τάσεις και είναι πλήρως εναρμονισμένο με τις παγκόσμιες εξελίξεις.

Ο 2ος Πανευρωπαϊκός Διάλογο για την Κρουαζιέρα (2nd Pan-European Cruise Dialogue) ήταν η κατάληξη σε μια σειρά διαλόγων για την προώθηση του βιώσιμου τουρισμού κρουαζιέρας στην ΕΕ. Συμμετείχαν ομιλητές υψηλού επιπέδου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Cruise Lines International Association, την Ευρωπαϊκή Ένωση Θαλάσσιων Λιμένων, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ταξιδίων και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς του τουρισμού κρουαζιέρας.

Ο 2ος Πανευρωπαϊκός Διάλογος Κρουαζιέρας περιλάμβανε πολλές κεντρικές ομιλίες και τέσσερις συνεδρίες πάνελ. Βασίστηκε στα αποτελέσματα προηγούμενων διαλόγων για κρουαζιέρες, που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από το 2015. Συζητήθηκαν οι ευκαιρίες και οι προκλήσεις του βιώσιμου τουρισμού κρουαζιέρας για τα επόμενα χρόνια. Εστίασε στο οικοσύστημα του τουρισμού κρουαζιέρας, συμπεριλαμβανομένης της οικονομικής, περιβαλλοντικής και κοινωνικής βιωσιμότητας, καθώς και των δομών διακυβέρνησής του. Στόχος η εξεύρεση ορθών πρακτικών που αξιοποιούν τις συνεργασίες των ενδιαφερομένων στον τουρισμό κρουαζιέρας και ενισχύουν τις κοινές προσπάθειες. Η συμβολή στη βιώσιμη ανάπτυξη των προορισμών είναι υψίστης σημασίας για τον κλάδο της κρουαζιέρας.

Στη συζήτηση συμμετείχε ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερομένων που εκπροσωπούν εταιρείες κρουαζιέρας, τουριστικές αρχές, δήμους, λιμάνια, τουριστικούς πράκτορες και ευρωπαϊκούς φορείς.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗ κ. Μηνάς Παπαδάκης συναντήθηκε και είχε εκτενή συζήτηση με την Πρόεδρο της CLIA Kelly Craighead, την Πρόεδρο της Medcruise Figen Ayan και τα Διευθυντικά Στελέχη του GSTC και της Royal Caribbean, Ιωάννη Παππά και Alessandro Carollo.

 

Read 295 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς