ΟΛΗΓ Α.Ε: Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων εντός Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Ηγουμενίτσας

Υποβλήθηκε από την ΟΛΗΓ Α.Ε., στις 30.8.2023, η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων Εντός ΧΖΛ Ηγουμενίτσας στην παράκτια περιοχή από τα Τ.Ε.Ι. Ηγουμενίτσας Έως Μακρυγιαλι : «Τμήμα Οδού Ηγουμενίτσας – Δρέπανο – Παραλία Μακρυγιαλι και τυχόν παρακείμενων αυτού έργων » ς και η Μελέτη Ειδικής Οικολογικής Αξιολόγησης της Ειδικής Ζώνης Διατήρησης (ΕΖΔ) 2120001 «Εκβολές (ΔΕΛΤΑ) Καλάμα» με αριθμό Περιβαλλοντικής Ταυτότητας (ΠΕΤ) : 2308995329 στο Ηλεκτρονικό Περιβαλλοντικό Μητρώο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Με την ανωτέρω υποβολή ολοκληρώθηκε η προβλεπόμενη εκ του νόμου (άρθρο 86 ν. 4504/2017 & άρθρο 53 παρ. 2 ν. 5039/2023) διαδικασία από πλευράς της Ο.Λ.ΗΓ.Α.Ε. για τη νομιμοποίηση και περιβαλλοντική αδειοδότηση τμημάτων επί ΧΖΛ Συβότων, Πλαταριάς, Σαγιάδας και Ηγουμενίτσας και προωθήθηκαν τα σχετικά αιτήματα έκδοσης των αντίστοιχων ΦΕΚ για τον επανακαθορισμό Αιγιαλού και Παραλίας των ανωτέρω τμημάτων από την Κτηματική Υπηρεσία Θεσπρωτίας.

Με τις ανωτέρω διαδικασίες οι οποίες όλες σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν μόλις τα τελευταία τρία έτη με την αμέριστη και πολύτιμη συνέργεια της Διοίκησης, των στελεχών και εξωτερικών συνεργατών του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας Α.Ε., ολοκληρώνεται η εξυγίανση της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Ηγουμενίτσας σε όλες τις περιοχές δικαιοδοσίας της Εταιρείας, ενέργειες που οδηγούν και στην αποδέσμευση των εκτάσεων που δεν είναι αναγκαίες για λιμενικές λειτουργίες, στην τοπική κοινωνία, νομιμοποιημένων, όπως είχε δεσμευθεί η ΟΛΗΓ Α.Ε. και το Υπουργείο Ναυτιλίας.

Η Ο.ΛΗΓ Α.Ε. θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά όλους τους συναρμόδιους φορείς (Υπουργείο Ναυτιλίας, Υπουργείο Οικονομικών, Υπουργείο Περιβάλλοντος & ΤΑΙΠΕΔ) για την αγαστή συνεργασία τους σε όλα τα επίπεδα για την επίτευξη ενός σημαντικού εγχειρήματος που ταλάνιζε την τοπική κοινωνία για πάνω από 20 έτη.

Read 179 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς