Ιταλοί Tour Operators στην Κέρκυρα

Σε συνεργασία με την Anek Lines και την Anek Italia, 60 tour operator από την Ιταλία επισκέφτηκαν την χώρα μας την Παρασκευή 15 Μαΐου στα πλαίσια 3μερης περιοδείας με σκοπό την ευρύτερη προβολή των περιοχών της Ηπείρου και των Ιόνιων νησιών στην γείτονα χώρα.

Ένα κλιμάκιο 26 tour operator επισκέφθηκαν το νησί της Κέρκυρας με τους υπόλοιπους να επισκέπτονται Σύβοτα και Λευκάδα. Την αντιπροσωπεία των Ιταλών tour operator υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Λ.ΚΕ. Α.Ε. κ. Σπύρος Ανδριώτης, οπού σε συνεργασία με τους τοπικούς πράκτορες της Anek Lines κ. Βικέντιο Μάνεση & κα. Γεωργία Παπαϊωάννου είχαν διοργανώσει μια τελετή υποδοχής στην αίθουσα συνεδριάσεων του Λιμένα Κέρκυρας.

Ο Πρόεδρος κ. Σπύρος Ανδριώτης καλωσόρισε τους Ιταλούς τουριστικούς πράκτορες στην Κέρκυρα και στο λιμάνι της, ένα σύγχρονο και ασφαλές ευρωπαϊκό λιμάνι όπως τόνισε με βασικές προτεραιότητες την φιλοξενία, την ασφάλεια και την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών σε πλοία και επιβάτες.

Στη συνέχεια, ο Υπεύθυνος Ασφαλείας & Κρουαζιέρας του Ο.Λ.ΚΕ Α.Ε. κ. Αριστείδης Μπατσούλης, παρουσίασε τις ενέργειες και τα μεγάλα αναπτυξιακά λιμενικά έργα που εκτελούνται τα τελευταία χρόνια και τόνισε την σημασία ολοκλήρωσης του Προσήνεμου Μόλου μήκους 430μ. με την δυνατότητα πλέον ταυτόχρονου ελλιμενισμού 7 κρουαζιερόπλοιων.

Αναφέρθηκε στην επιβατική κίνηση της κρουαζιέρας, οπού την τελευταία δεκαετία η επισκεψιμότητα των κρουαζιερόπλοιων παρουσιάζει μέση ετήσια αύξηση 10% καθώς προσεγγίζουν πάνω από 400 κρουαζιερόπλοια με περισσότερους από 600.000 επιβάτες, γεγονός που τον κατατάσσει ως τρίτο ελληνικό προορισμό Κρουαζιέρας (προηγείται Πειραιάς και Σαντορίνη), ενώ βρίσκεται στην 10η θέση μεταξύ των Λιμένων Κρουαζιέρας της Μεσογείου.

Αναλυτική αναφορά επίσης έγινε για τις δράσεις διεύρυνσης νέων ακτοπλοϊκών συνδέσεων μεταξύ Ιταλίας και Κέρκυρας, με στόχο την τόνωση του τουριστικού ρεύματος με εφικτούς ναύλους και υψηλού επίπεδου υπηρεσίες προς επιβάτες και επαγγελματίες.

Επίσης ενημερώθηκαν για την αδειοδότηση του πρώτου Υδατοδρομίου στην Ελλάδα και τις εργώδεις προσπάθειες που γίνονται για να δημιουργηθεί σύντομα ένα δίκτυο Υδατοδρομίων στην ευρύτερη περιοχή.

Τέλος, είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν στο νησί μας τους πιο γνωστούς προορισμούς στο Βόρειο και Νότιο συγκρότημα κατά την τριήμερη διάρκεια παραμονής τους.

Read 1206 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς