Σταθερή πορεία στις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων τον Οκτώβριο

Σταθερή θα παραμείνει η πορεία στις αφίξεις των κρουαζιερόπλοιων και τον μήνα Οκτώβριο με 60 προγραμματισμένες αφίξεις κρουαζιερόπλοιων αναμένοντας περίπου 85.000 επιβάτες. Φθάνοντας και επίσημα στην λήξη της τουριστικής σεζόν η αγοραστική κίνηση από τους επισκέπτες κρουαζιέρας θα ενισχύσει την τοπική αγορά επιβεβαιώνοντας ότι ο θαλάσσιος τουρισμός μετατρέπει την Κέρκυρα σε προορισμό όλων των εποχών / «All – Season Destination / Tourism».

Για τον Οκτώβριο 2 και 3 κρουαζιερόπλοια θα ελλιμενίζονται στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας σε καθημερινή βάση. Ειδικότερα το 1ο δεκαπενθήμερο θα δέσουν 31κρουαζιερόπλοια και το 2ο δεκαπενθήμερο 29.

Ανάμεσα στις ημέρες που ξεχωρίζουν με την μεγαλύτερη επιβατική κίνηση είναι :

  • η Τρίτη 04.10 με 3Κ/ζ & 6.500 επιβάτες,
  • η Τρίτη 11.10 με 5Κ/ζ & 6.000 επιβάτες,
  • η Δευτέρα 24.10 με 4Κ/ζ & 4.000 επιβάτες
  • η Παρασκευή 28.10 με 3Κ/ζ & 4.500 επιβάτες.
  • Από τα επίσημα μέχρι τώρα στοιχεία του Ο.Λ.ΚΕ. Α.Ε. άκρως ενθαρρυντική είναι και η πρόβλεψη για τη νέα σεζόν (2017) καθώς υπάρχει η προσδοκία οι προσεγγίσεις ΚΖ να ξεπεράσουν τις 380 οπού έχουν καταγραφεί έως σήμερα με προσδοκία άνω των 650.000 επιβατών. Ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας στο άκρως ανταγωνιστικό αυτό πεδίο του Θαλάσσιου Τουρισμού, στέκεται ισάξιος αντίπαλος μεγάλων ευρωπαϊκών λιμένων, επενδύοντας σε νέες υποδομές και υπηρεσίες, διατηρώντας παράλληλα υψηλό το επίπεδο των παρεχομένων λιμενικών υπηρεσιών.

    Τα οφέλη από την Κρουαζιέρα γίνονται άκρως ανταποδοτικά, όταν όλοι οι εμπλεκόμενοι στον τουρισμό δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό, κοινωνώντας στους επισκέπτες ΚΖ την αξία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, της ανθρωπιάς, της φιλοξενίας και του φυσικού περιβάλλοντος μας. Έτσι επιτυγχάνουμε οι επιβάτες ΚΖ να έρθουν και πάλι ως επισκέπτες στην Κέρκυρα, με μεγαλύτερη άνεση χρόνου για να απολαύσουν τις ομορφιές της.

Read 1549 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς