ΟΛΚΕ Α.Ε. σε Σεμινάριο της Επιτροπής των Περιφερειών της Ε.Ε.

Ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας την Παρασκευή 08/10 συμμετείχε στις εργασίες του σεμιναρίου με θέμα την εφαρμογή βιώσιμων και καινοτόμων προγραμμάτων σε παράκτιες περιοχές που διοργάνωσε η επιτροπή των φυσικών πόρων της Ε.Ε. που διοργανώθηκε στο Hastings του Ηνωμένου Βασιλείου. H επιτροπή (ΝΑΤ Committee) - ομάδα μελών της επιτροπής των περιφερειών της Ε.Ε. (CoR – Committee of the Region) συντονίζει το έργο της ολομέλειας - μεταξύ άλλων και για θέματα θαλάσσιας πολιτικής και τουρισμού.

Με τη σειρά τους τα μέλη της Επιτροπής, όλοι τους αιρετοί εκπρόσωποι περιφερειακών και τοπικών αρχών, συνεδριάζουν για να εκφράσουν την άποψή τους σχετικά με την κατάρτιση των νόμων της ΕΕ που έχουν αντίκτυπο στις περιφέρειες και στους δήμους. Το σεμινάριο στόχευε στην ενημέρωση αλλά και σε ένα γόνιμο διάλογο με την Επιτροπή, αναφορικά με επενδύσεις που σχετίζονται με την Γαλάζια Ανάπτυξη (Θαλάσσιος Τουρισμός, Αλιεία, Φυσικοί πόροι) και που ενισχύουν την τοπική οικονομία των παράκτιων περιοχών κυρίως με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Ο ΟΛΚΕ με εισήγηση του, παρουσίασε στην επιτροπή τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των υλοποιημένων λιμενικών υποδομών και τον άμεσο αντίκτυπο τους στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας του νησιού και την απασχόληση. Ενημέρωσε δε την Επιτροπή, για τα νέα σχεδιαζόμενα προγράμματα που πρόκειται να υποβληθούν στο πλαίσιο των προγραμμάτων Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συναργασίας INTERREG IV στο τομέα του θαλάσσιου τουρισμού : Λιμενικές υποδομές σε Κέρκυρα και Παξούς, υποδομές υδατοδρομίων, δημιουργία Ναυτικού Μουσείου αλλά και τα αναμενόμενα οφέλη αυτών.

Πέραν των θετικών σχολίων που απέσπασε από την Επιτροπή, ο ΟΛΚΕ με τη συμμετοχή του απεκόμισε και σημαντικές συνέργιες για νέα Διακρατικά Προγράμματα.

Read 1543 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς