Σύσκεψη για το μεταναστευτικό με πρωτοβουλία του ΟΛΠΑ Α.Ε

Το ζήτημα των μεταναστευτικών ροών και των επιπτώσεων που προκαλούν στο Λιμάνι αποτέλεσε το αποκλειστικό θέμα συζήτησης στη σύσκεψη που συγκλήθηκε με πρωτοβουλία του Διευθύνοντος Συμβούλου του Οργανισμού Λιμένα Πατρών ΑΕ, κ. Παναγιώτη Τσώνη.

Παρόντες στη σύσκεψη ήταν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, κ. Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πάτρας Νικόλαος Ματούλας, ο Αστυνομικός διευθυντής Αχαΐας Ταξίαρχος Γιώργος Μιχαλόπουλος, οι ναυτιλιακοί πράκτορες, κ. Σταύρος Μπακολιάς, κ. Γιώργος Τελώνης, κα Μαρία Φιλοπούλου, εκπρόσωπος του κ. Αντώνη Κουνάβη, και ο Πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Φορτηγών Αχαΐας «Ο Φάρος» κ. Διονύσης Πλέσσας. Τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας συνόδευε ο Διευθυντής του Γραφείου του, κ. Γιάννης Μάκκας.

Ο κ. Τσώνης και οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο Λιμάνι της Πάτρας μετέφεραν στον Περιφερειάρχη τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εξαιτίας της πίεσης που ασκείται από το μεταναστευτικό. Ειδικότερα, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΠΑ ΑΕ αναφέρθηκε στις φθορές που καταγράφονται σε κτιριακές υποδομές των εγκαταστάσεων του Λιμένα, αλλά και στην χρονική επιβάρυνση που παρατηρείται κατά την φόρτωση των πλοίων λόγω των αυστηρών ελέγχων που είναι υποχρεωμένο να κάνει το προσωπικό φύλαξης κατά την επιβίβαση οχημάτων και επιβατών.

Από τον κ. Τσώνη προτάθηκε στη σύσκεψη η περαιτέρω ενίσχυση των μέτρων φύλαξης εξωτερικά του Λιμένα ενώ τονίστηκε από το σύνολο των παρευρισκομένων η ανάγκη για προληπτικούς υγειονομικούς ελέγχους στον μεταναστευτικό πληθυσμό που φτάνει στην περιοχή.

Επίσης, τονίστηκε ότι επιβάλλεται η επιπλέον ενίσχυση των μέτρων φύλαξης του Λιμένα με κάθε δυνατό τρόπο. Στο πλαίσιο αυτό, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας δεσμεύτηκε να χρηματοδοτήσει έργο υποδομής για την αποτροπή των μεταναστών να εισέλθουν εντός της λιμενικής ζώνης.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΠΑ ΑΕ ευχαρίστησε όλους για την ανταλλαγή απόψεων και διαβεβαίωσε ότι οι συναντήσεις αυτές θα επαναλαμβάνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

 

Read 653 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς