Ο.Λ.Β. Α.Ε:. Στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ

Τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΒ κ. Σωκράτη Αναγνώστου, επισκέφτηκε τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024 ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τέθηκαν επί τάπητος διάφορα ζητήματα που άπτονται της λειτουργίας του λιμένος Βόλου.

Συζητήθηκε η εξέλιξη των εργασιών αποκατάστασης στο λιμάνι του Βόλου από τις πρόσφατες πλημμύρες του Σεπτεμβρίου που είχαν ως αποτέλεσμα να μεταφερθούν 700.000 κυβ. μέτρα προσχώσεων μέσα στη λιμενολεκάνη και να μειωθεί το ωφέλιμο βάθος σε ορισμένα σημεία, μέχρι και δύο μέτρα. Ο κ. Ζηλιακόπουλος, ενημερώθηκε για τις ενέργειες που έχουν γίνει από πλευράς του ΟΛΒ, ενώ επαναδιατυπώθηκε η αναγκαιότητα της σιδηροδρομικής σύνδεσης και της εισόδου του σιδηροδρόμου στο λιμένα και στις προβλήτες, αλλά και της γενικότερης βελτίωσης του σιδηροδρομικού δικτύου.

Ενόψει και της αξιοποίησης του λιμένος και της μεταφοράς του πλειοψηφικού πακέτου σε επενδυτή, έγινε αναλυτικά συζήτηση για την πορεία των διαδικασιών.

Ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΒ Α.Ε., συζήτησαν και για τη δυναμική της αγοράς των logistics. Επισημαίνεται ότι, ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου έχει εκσυγχρονίσει το σύστημα logistics με αυτοματοποιημένο πρόγραμμα διαχείρισης των containers, μέσω του οποίου, είναι δυνατή ανά πάσα στιγμή, η πληροφορία αναφορικά με τον αριθμό και το είδος των εμπορευματοκιβωτίων που βρίσκονται στον λιμένα και θα μπορεί να γίνεται διαχείριση των μηχανημάτων που εμπλέκονται στην διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων και αυτοματοποίηση σε ότι αφορά στην τιμολόγηση.

Read 40 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς