Η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά στις 14 Απριλίου επισκέφθηκε το λιμάνι Ηρακλείου.

H υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά επισκέφθηκε το λιμάνι του Ηρακλείου, εχθές Κυριακή 14 Απριλίου. Την υπουργό υποδέχτηκε ο πρόεδρος και δ/νων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου κος Απόλλων Φιλιππής παρουσία μελών του ΔΣ και υπηρεσιακών στελεχών του ΟΛΗ. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΟΛΗ παρευρέθησαν, ο βουλευτής Ηρακλείου κος Νίκος Ηγουμενίδης, ο κεντρικός λιμενάρχης Ηρακλείου κος Ευθύμης Δουβής, ο πρόεδρος των λιμενεργατών και εκπρόσωποι φορέων.

Ο πρόεδρος και δ/νων σύμβουλος του ΟΛΗ, καλωσόρισε την υπουργό και μίλησε για τις συνεχείς προσπάθειες της διοίκησης, που έχουν ως αποτέλεσμα τη σημαντική βελτίωση των υποδομών και υπηρεσιών του λιμένα στο σύνολό τους. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην αύξηση των κρουαζιερόπλοιων που θα καταπλεύσουν στο λιμάνι μέχρι το τέλος του 2019 και στην αύξηση των προσεγγίσεων τύπου homeport. 

Η υπουργός αναφέρθηκε στον κυρίαρχο ρόλο της Κρήτης στην τουριστική βιομηχανία αλλά και στη συνολική βελτίωση της εικόνας της χώρας μας στον τομέα του τουρισμού, μέσω συγκεκριμένης στρατηγικής που υλοποιείται από το αρμόδιο υπουργείο. Επίσης μίλησε για την ανάπτυξη που παρουσιάζει η κρουαζιέρα, ενώ τόνισε ότι το 2019 θα είναι μια χρυσή χρονιά για τον τουρισμό γενικά και για τον συγκεκριμένο κλάδο.

Ακολούθησε επίσκεψη της κας Κουντουρά, στον τερματικό σταθμό κρουαζιέρας στον προβλήτα IV – V, όπου αύριο Τρίτη 16 Απριλίου, πρόκειται να καταπλεύσουν τρία κρουαζιερόπλοια εκ των οποίων τα δύο θα είναι με τη διαδικασία του homeport.

 

Read 80 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Γιώργος Καστελλάνος

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς

Ακολουθήστε μας