Πορεία των έργων της Β΄ Φάσης

Την Παρασκευή 23/10/2015 και ώρα 13:30 μ.μ., στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με θέμα την εξέλιξη των έργων της Β΄ Φάσης του Νέου Λιμένα.

Στην σύσκεψη, της οποίας προήδρευσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. Ανδρέας Νταής, προσκλήθηκαν και παρευρέθησαν, ο Κεντρικός Λιμενάρχης κ. Αντώνιος Μάζης, καθώς και οι επιβλέποντες μηχανικοί της ΕΥΔΕ/ΚΣΣΥ του Υπουργείου Υποδομών και Δικτύων, αρμόδιοι για το έργο, κ. Κωνσταντίνος Έξαρχος, κ. Χρήστος Μαυροπάνος και κ. Βασίλειος Γαρδίκος.

Σκοπός της σύσκεψης η ενημέρωση και η επίλυση θεμάτων που αφορούν την πορεία των έργων της Β΄ Φάσης, προκειμένου να επισπευστούν οι διαδικασίες μέσω του συντονισμού όλων των εμπλεκομένων φορέων. Συγκεκριμένα συζητήθηκε η πορεία της διαδικασίας ολοκλήρωσης της τοποθέτησης των φωτοσημαντήρων του διαύλου στην οριστική τους θέση, καθώς και των λοιπών εργασιών που αφορούν την οριστικοποίηση της χαρτογράφησης αυτού. Στόχος μας ο δίαυλος να καταστεί πλήρως λειτουργικός με πλάτος 170 μ., βάθος 10,5 μ. και μήκος 1.700 μ.

Θεωρούμε ότι ο εποικοδομητικός διάλογος, η συνεχής ενημέρωση και ο συντονισμός των εμπλεκομένων θα μπορέσουν να οδηγήσουν στην καλύτερη επίτευξη των στόχων στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα. Η ολοκλήρωση των έργων της Β’ Φάσης αναμένεται να δώσει νέα πνοή τόσο στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας όσο και την ευρύτερη περιοχή της Θεσπρωτίας.

Read 1492 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς