Συναντήσεις με φορείς της Λιμενικής Κοινότητας της Ανκόνας

Στα πλαίσια ανάπτυξης στρατηγικών συνεργασιών με λιμένες που συνδέεται άμεσα το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. κ. Ανδρέας Νταής, συνοδευόμενος από το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Σπυρίδωνα Τζάφο και του Δ/ντη Ανάπτυξης κ. Κωνσταντίνου Γκρίνια, πραγματοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα μια σειρά συναντήσεων με φορείς της Λιμενικής Κοινότητας της Ανκόνας.

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Λιμένα της Ανκόνας, παρευρέθησαν από τον Λμένα της Ανκόνας, ο Πρόεδρος κ. Rodolfo Giampieri, ο Γενικός Γραμματέας κ. Matthew Paroli και ο υπεύθυνος ανάπτυξης και προώθησης του λιμένα κ. Guido Vettorel. Παρόντες ήταν επίσης, ο κ. Fabio Sturani, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Marche, καθώς και ο Διευθυντής του εμπορευματικού σταθμού Interporto Marche κ. Nicola Paradiso. Στην συνάντηση παρευρέθη επίσης, ο επίτιμος Πρόξενος της Ελλάδας στην Ανκόνα, κ. Δημήτριος Μπεληγιάννης. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης και οι δυο πλευρές τόνισαν την ανάγκη για συνεργασία των δυο λιμένων σε επίπεδο μακρο-περιφέρειας Αδριατικής – Ιονίου με την προοπτική ανάπτυξης των στρατηγικών τους στόχων, μέσω της εξασφάλισης χρηματοδοτήσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο κ. Νταής δήλωσε μεταξύ άλλων, ότι μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, το Λιμάνι της Ανκόνας είναι το πρώτο Ιταλικό λιμάνι που επισκέπτεται, στόχος δε η ανάπτυξη μιας σταθερής συνεργασίας που θα αφορά πρωτοβουλίες που έχουν να κάνουν τόσο με το λιμάνι και την πόλη της Ηγουμενίτσας, όσο και το λιμάνι της Ανκόνας. Τόνισε δε ότι, το λιμάνι της Ανκόνας κατέχει ένα σημαντικό μερίδιο της κίνησης ανθρώπων και εμπορευμάτων των δρομολογιακών γραμμών που συνδέουν την Ιταλία με την Ηγουμενίτσα. Με την τοποθέτηση αυτή συμφώνησε και ο Πρόεδρος του Λιμένα της Ανκόνας κ. Rodolfo Giampieri. Ο κ. Giampieri τοποθετήθηκε τονίζοντας, πως τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για το ξεκίνημα σταθερής συνεργασίας μεταξύ των δυο λιμένων, εκμεταλλευόμενοι τις ευκαιρίες που δίνονται επενδυτικά μέσω της μακρο-περιφέρειας Αδριατικής – Ιονίου. Συμπλήρωσε ότι, ένας από τους τομείς προτεραιότητας είναι η συλλογική δραστηριοποίηση σε θέμετα ασφάλειας και προστασίας των περιοχών, δυστυχώς ένα θέμα επίκαιρο. Αναφέρθηκε επίσης, στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη ημέρα με τον Διευθυντή του εμπορευματικού σταθμού Interporto Marche κ. Nicola Paradiso, όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν ανάπτυξη υποδομών και δράσεων στον τομέα των διατροπικών μεταφορών και την ανάγκη συνεργασίας και σε αυτόν τον τομέα.

Ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας, θα συνεχίσει τις επαφές για ανάπτυξη στρατηγικών συνεργασιών, στοχεύοντας στην ανάδειξη του Λιμένα σε ένα σύγχρονο κόμβο συνδυασμένων μεταφορών.

Read 1550 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς