Στατιστικά στοιχεία Κρουαζιέρας Μάιος 2015 – Επίσημη πρώτη του νέου Προβλήτα Κρουαζιερόπλοιων

Σε ανοδική τροχιά κινήθηκε το λιμάνι της Κέρκυρας όσον αφορά την επισκεψιμότητα επιβατών & πλοίων τον Μάιο ενώ παράλληλα η κίνηση του εσωτερικού παρουσίασε μικρή αλλά σημαντική αύξηση σε σχέση με πέρυσι.

Ειδικότερα τον φετινό Μάιο αφίχθησαν στο λιμάνι της Κέρκυρας 71.373 επιβάτες έναντι 68.955 πέρυσι, καταγράφοντας αύξηση 3,5% με 56 κ/ζπλοια έναντι 42 με αντίστοιχη αύξηση 33,3% με την πληρότητα να κυμαίνεται στα περυσινά επίπεδα με 81,0%. Στο θετικό ισοζύγιο της επιβατικής κίνησης στο κερκυραϊκό λιμάνι θα πρέπει να προστεθεί και η άνοδος που σημειώθηκε στην διακίνηση επιβατών και οχημάτων των δρομολογημένων πλοίων για τον μήνα Μάιο με 5,0% σύμφωνα με την ενημέρωση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας.

Read 1596 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς