Λιμένας Ραφήνας - Αποχετευτικός Αγωγός

Στο λιμάνι της Ραφήνας έχουν ξεκινήσει τα έργα για το Νέο Αποχετευτικό αγωγό ο οποίος διέρχεται την κατωφέρεια της Ακτής Ανδρέα Παπανδρέου (μπροστά από τον Οργανισμό και το Λιμεναρχείο) και περνώντας από όλα τα καταστήματα (μαγαζιά, πρακτορεία, εστιατόρια) καταλήγει στο σύστημα δεξαμενών ακαθάρτων εντός του λιμένα.

Ένα μικρό τμήμα του έργου διέρχεται για 50 περίπου μέτρα εντός των ορίων του Δήμου, συγκεκριμένα στο κομμάτι που διέρχεται μπροστά από το πεζοδρόμιο του πρώην Ακτή, του café Diangelo και του εστιατορίου Αγνάντι.

Παρά την προσωπική ενημέρωση του δημάρχου κ.Πιστικίδη και του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων κ.Καλφαντή από τον ίδιο τον πρόεδρο του Ο.Λ.Ρ. κ.Ορκόπουλο, για τη σοβαρότητα του έργου και την αναγκαιότητα δημιουργίας του νέου αγωγού ως μόνη λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις στη χερσαία ζώνη του λιμένος λόγω της παλαιότητας του υπάρχοντος αγωγού και επιπλέον ως έργο βελτίωσης της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος, το αίτημα του Οργανισμού Λιμένος για έγκριση εκτέλεσης του ανωτέρω τμήματος καταψηφίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ως αποτέλεσμα, τα έργα του αρχικά προβλεπόμενου βαρυτικού αγωγού έχουν σταματήσει, αναμένοντας την τροποποίηση της μελέτης για την εναλλακτική διαδρομή του καταθλιπτικού πλέον αγωγού, με τη χρήση αντλιών, για το συγκεκριμένο τμήμα του έργου. Ο Οργανισμός Λιμένος έχει προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες και αναμένεται η επανεκκίνηση των εργασιών του έργου, μετά από τις αναγκαίες εγκρίσεις.

Read 1921 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς