Άσκηση αντιρρύπανσης στον ΟΛΡ

Σήμερα Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Παλιού Λιμένα Ραφήνας, άσκηση αντιρρύπανσης. Την οργάνωση και εκτέλεση της εξαιρετικά χρήσιμης άσκησης ανέλαβε η εταιρία New Naval η οποία είναι υπεύθυνη για την παροχή υπηρεσιών πρόληψης και καταστολής θαλάσσιας ρύπανσης όλων των περιοχών δικαιοδοσίας Ο.Λ.Ρ. Α.Ε.

Ως εκ τούτου, εγκρίθηκαν από το ΔΣ τα οικονομικά αποτελέσματα και τα πεπραγμένα του έτους 2015 που έχουν ως εξής:

Όπως κάθε χρόνο έγινε αρχικά στα γραφεία του Ο.Λ.Ρ. μια ενημέρωση με τη μορφή σεμιναρίου προς τους εργαζόμενους στο Λιμενικό Σώμα, στον Οργανισμό Λιμένος Ραφήνας, στο δήμο Ραφήνας Πικερμίου και στο δήμο Σπάτων Αρτέμιδος και ακολούθησε πρακτική άσκηση αντιμετώπισης περιστατικού ρύπανσης στο θαλάσσιο χώρο του λιμένα.

Εκτός από την εκπαίδευση του Διοικητικού - Τεχνικού και Εργατικού προσωπικού που θα συμμετέχει στις εργασίες πρόληψης και καταστολής θαλάσσιας ρύπανσης, η εταιρία New Naval αναλαμβάνει όποτε κρίνεται απαραίτητο την αναθεώρηση του σχεδίου Αντιμετώπισης Περιστατικού Ρύπανσης από Πετρελαιοειδή και άλλες επιβλαβείς ουσίες (Contingency Plan) στις λιμενικές εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας Α.Ε. και είναι υπεύθυνη για την οργάνωση του υπάρχοντος εξοπλισμού αντιρρύπανσης ώστε αυτός να βρίσκεται σε άμεση ετοιμότητα καθημερινά και κατά τη διάρκεια όλου του 24ώρου.

Σας παραθέτουμε φωτογραφίες από την πορεία του διαδραστικού σεμιναρίου

Read 1507 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς