Συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγιαλείας

Με την παρουσία του Δημάρχου Αιγιαλείας κ. Θανάση Παναγόπουλου, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης η συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγιαλείας. Ο δήμαρχος ενημέρωσε το συμβούλιο για τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας κ. Γρηγόρη Αλεξόπουλου, στην οποία παρευρέθη ο ίδιος μαζί με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου κ. Δημήτρη Φιλιππάτο και όπου συζητήθηκαν τρόποι για την ανάπτυξη της λειτουργικότητας του νέου λιμένα Αιγίου.

Μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος υπογράμμισε πως εκ μέρους των παραγόντων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας εκφράστηκαν ιδιαίτερα επαινετικά λόγια για τη δουλειά που γίνεται από το Λιμενικό Ταμείο, σχετικά με την ταχύτητα των διαδικασιών που θα οδηγήσουν στη λειτουργία του νέου λιμένα με τρόπο ωφέλιμο για την ευρύτερη περιοχή. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη σημασία του έργου της σύνδεσης του λιμανιού με τον υπό κατασκευή νέο αυτοκινητόδρομο, για το οποίο επιδιώκεται η ένταξη στο νέο ΣΕΣ 2014-2020, με το δήμαρχο να δηλώνει συγκρατημένα αισιόδοξος για τη θετική έκβαση του ζητήματος.

Μετά την ενημέρωση, ακολούθησε η συζήτηση για τα συνολικά 10 θέματα της ημερήσιας διάταξης, τα οποία εγκρίθηκαν στο σύνολό τους.

Read 1405 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς